Framtidens tekniska specialist inom signal

Framtidens tekniska specialist inom signal

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tycker du om problemlösning och tekniska diskussioner? Då är signalteknik området för dig. Så här säger en av våra medarbetare om arbetet: "Jag får vara med och hitta lösningar för hur framtidens järnväg ska fungera och se ut. Jag har jobbat med signalteknik i många år - ändå känner jag att det finns mer att lära!".

Som medarbetare inom området signalteknik arbetar du med frågor som ligger nära hjärtat i Trafikverkets verksamhet, nämligen utveckling och förvaltning av järnvägarnas signalteknik. Vi arbetar nära våra leverantörer, aktörer och kunder. Vi har ett livscykelperspektiv och arbetar alltid för att hitta bra, hållbara och säkra lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Signalteknik är ett stort område som hela tiden förändras. Därför finns det många områden att arbeta och utvecklas inomSom Teknisk specialist kommer du huvudsakligen att stödja projekt i investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt och du kommer att utifrån din erfarenhet och kompetens, få introduktion, internutbildning och stöd av erfarna handledare.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, signalteknik.
  • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.
  • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet.
  • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt.
Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en vilja att utvecklas inom det signaltekniska området och:
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har kunskap om signalteknik eller likvärdig teknik
Det är meriterande om du
  • har kunskap inom järnvägsteknik
  • har kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom signalområdet
  • har kunskap om entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen
Då tjänsten innebär mycket kommunikation på både svenska och engelska ska du som person vara kommunikativ och duktig på att förmedla information både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska. Du har också god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du planerar, strukturerar och prioriterar ditt arbete. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du också lösningsorienterad.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-29

Upplysningar

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

Rekryterande chef Elin Söderström
0101232082
Mer info
Kontaktperson Lennart Askling
Telefon 0101231508
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.