Enhetschef Järnväg Norra, Underhållsdistrikt Väst

Enhetschef Järnväg Norra, Underhållsdistrikt Väst

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef till Järnväg Norra!

Som Enhetschef på Järnväg Norra i Distrikt Väst på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Vi söker dig som vill leda vår enhet Järnväg - Norra och vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet. Som chef för enheten ansvarar du för det dagliga underhållet på enhetens järnvägar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Som enhetschef är din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla enheten. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet. Idag omsätter verksamheten omkring 500 miljoner kronor.

Din uppgift som enhetschef är att stötta och följa upp projektteamens leveranser. Enheten kommer att bestå av ca 20 medarbetare placerade i Göteborg, Trollhättan, Skövde och Karlstad. Du ingår i underhållsdistrikt Västs ledningsgrupp. Utifrån uppsatta leveranskvaliteter/mål/uppdrag lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra leverantörer vilket innebär ett ansvar för att utveckla arbetssätt och metoder för oss att verka som en professionell beställare. Utmaningen för enheten kommer bli att möta morgondagens behov från omvärlden. Utöver beställarrollen ansvarar du tillsammans med andra delar av Underhåll att förvalta och utveckla anläggningen med allt från kundkontakter, status i anläggningen till samordning regionalt. Arbetet har en stor spännvidd med allt ifrån strategiska till operativa frågor, vilket kräver flexibilitet och ett genuint intresse för anläggningen och leveransen. Du kommer att hantera akuta händelser och kriser och ansvarar för den externa kommunikationen med b l a intresseorganisationer, allmänhet och media.

Jag som blir din chef heter Anneli Amft. Jag ser fram emot att tillsammans driva och utveckla Distrikt väst. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom teknik eller för tjänsten inom relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har tidigare erfarenhet från chefsroller med budget, personal, verksamhetsansvar.
  • har erfarenhet inom järnvägsbranschen/området
  • har god kontrakt- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik och upphandling
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.
  • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av uppföljning av projektledare och projektteam
  • har arbetat inom offentlig verksamhet
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-05

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

Rekryterande chef Anneli Amft
0101236472

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Jonas Sjöholm
Telefon 0101238380
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.