Enhetschef Förarprov

Enhetschef Förarprov

Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ska du planera, leda och följa upp den dagliga verksamheten på kontoret. Du ska i samråd med avdelningschefen utveckla ditt kontor, dess verksamhet och resultat.

Verksamheten på kontoret ska drivas så att kunderna ges de bästa förutsättningarna och arbetsklimatet ska präglas av delaktighet och arbetsglädje bland medarbetarna. Du kommer att ha personal-, kund-, budget- och resultatansvar för kontorets verksamhet. Som enhetschef är du medlem i avdelningens ledningsgrupp och ska stödja avdelningschefen i arbetet med att utveckla avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har minst en avslutad gymnasieutbildning med relevant inriktning
  • har flerårig erfarenhet av att leda andra i rollen som chef med personal- och ekonomiansvar
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har goda kunskaper i engelska i tal
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att driva kundnära verksamhet
  • har erfarenhet av offentlig verksamhet
  • har andra språkkunskaper
  • har erfarenhet av att ha ett ekonomiskt resultatansvar
  • har goda kunskaper i Word och Excel
Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Vidare drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du är även mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-23

Upplysningar

Rekryterande chef Jimmy Brännmark
0101239840

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
Mer info
Kontaktperson Jimmy Brännmark
Telefon 0101239840
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.