Drifttekniker/operatör väg

Drifttekniker/operatör väg

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker/operatör ansvarar du för hantering av avvikelser och risker samt en proaktiv övervakning av Trafikverkets komplexa anläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral.

Att jobba som drifttekniker är lika roligt som utmanande. En av de största utmaningarna är att kunna växla upp från 0-100, från det lugna tempot till att en störning uppstår och du hamnar i ett pressat läge där du behöver fatta ett beslut och kommunicera med flera aktörer samtidigt. Du utgör ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser.

I dina arbetsuppgifter ingår det att koordinera, övervaka, prioritera och hantera avvikelser. Detta genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Du dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra IT-system. Vidare deltar du i driftsättningen av nya anläggningar med tillhörande system.

Du är en viktig del att jobba reaktivt och proaktivt för att hålla våra vägar, broar och tunnelanläggningar framkomliga och funktionella.

Trafiken är igång dygnet runt årets alla dagar och därför arbetar du som drifttekniker 3-skift.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har erfarenhet av kontrollrumsarbete, övervakning inom processindustri, kraftverk eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsteknik, tunneldrift eller eldrift
För att lyckas i rollen krävs att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Eftersom arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och ska därför kunna ställa om och anpassa dig till nya omständigheter och situationer och konstruktivt behålla ditt lugn i stressade situationer. Då tjänsten kräver mycket interna och externa kontakter ska du även känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt ha god samarbetsförmåga och bidra till en god stämning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Webbaserade urvalstester kan komma att användas i denna rekrytering.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Läs om våra förmåner via länken nedan https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Du behöver inte bifoga något personligt brev i din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-25

Upplysningar

SACO Stuart Dickson
0101230075

SEKO Eva-Lena Johansson
0101241864

ST Mikael Müntzing
0101244306
Mer info
Kontaktperson Läs mer om verksamhetsområdet Trafik här!
Telefon 0101230075
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.