Distriktschef till distrikt Södra Bohuslän

Distriktschef till distrikt Södra Bohuslän

Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi och en av Trafikverkets resultatenheter. Våra 69 gula färjor genomför årligen 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter. Åtta av tio resande är nöjda med färjeresan. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Vårt huvudkontor ligger i Vaxholm, vi är knappt 500 tillsvidareanställda och omsätter årligen ca 740 miljoner kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Gillar du att lägga operativt pussel? Sporras du dessutom av kompetenta och engagerade medarbetare och av att leverera hög service till kund? Då kan du vara vår nya distriktschef till distrikt Södra Bohuslän. Som chef för distrikt Södra Bohuslän har du ansvar för Nordöledens tre frigående färjor och Björköledens frigående färja samt tillhörande färjelägen och färjevaktstugor. Du har personalansvar för ett trettiotal anställda. Du rapporterar till Operativ chef och ingår i en utökad ledningsgrupp bestående av övriga distriktschefer samt rederiets avdelningschefer. I tjänsten ingår budgetansvar för distriktet som har en omsättning på ca 60 MSEK. Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Ditt uppdrag, tillsammans med dina medarbetare, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och bidra till kontinuerlig utveckling. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen med maritim inriktning eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från sjöfart eller från annan verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar och med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
Det är meriterande med ett intresse för teknik och fartygsunderhåll samt kännedom från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du uttrycker dig väl både i tal och i skrift och har förmågan att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Våra distriktschefer leder delvis på distans, med arbetsledning och delegering via vårt ledningssystem, och god IT-vana ser vi som en förutsättning i jobbet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-26

Upplysningar

Operativ chef Ellen Norrgård
0101243095

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Nils Brandberg
0101232497

ST Stefan Sörensson
0101232867
Mer info
Kontaktperson Här kan du läsa mer om Färjerederiet
Telefon 0101243095
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.