Controller

Controller

Som controllerpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi behöver stärka upp vår enhet med en ny controller för projektverksamheten. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning ur flera perspektiv och utveckla vår kompetens då vi står inför många nya utmaningar i framtiden. På enheten verksamhetsstyrning arbetar idag controllers, underhållsplanerare och säkerhetspersonal tillsammans med enhetschefer, projektledare, projektingenjörer med flera.

Dina arbetsuppgifter innebär främst att analysera, planera, följa upp, lägga prognoser och genom det hantera avdelningens budget. Du kommer också att analysera och rapportera avdelningens ekonomi och sammanställd verksamhet vid månads-, tertial-, halvår- och helårsbokslut.

En del av arbetet som controller handlar om att stödja och styra i avdelningens och enheternas verksamhetsplansarbete. Du kommer även att stödja avdelningen och enheterna i den löpande verksamheten i processer, rutiner och strukturer samt i det gemensamma arbetet föreslå prioriteringar och åtgärder.

Som controller kommer du att ingå i regionala och nationella nätverk som arbetar med ständiga förbättringar av arbetssätt och interna rutiner.

Tjänsten innehåller även resor, både nationellt och regionalt vilket vi ser är nödvändigt och en naturlig del av ett relationsbyggande mellan enheter och personer

Kvalifikationer
I rollen som controller behöver du vara en duktig relationsbyggare och har lätt för att samarbeta med andra. Du är tydlig i din kommunikation och har en pedagogisk förmåga att kunna förmedla komplexa analyser och ekonomisk information på ett enkelt sätt. Du är analytisk och kan utifrån dina analyser forma strategier för verksamheten. Du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete självständigt och driva dina processer framåt.

Vi söker dig som
  • universitets- eller högskoleexamen om minst 240 hp (180p) inom ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har utbildning och arbetserfarenhet inom statistikområdet
  • har kunskap och dokumenterad erfarenhet av att arbeta med ekonomiska analyser i större organisationer
  • har aktuell erfarenhet av controllerarbete i en stor organisation
  • har arbetat med hantering av större budgetar
  • har mycket goda kunskaper i Excel och Officepaketet
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
  • har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att ske via Skype under v.11

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-03

Upplysningar

Rekryterande chef Christer Ahlin
0101232468

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Christer Ahlin
Telefon 0101232468
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 mars 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.