Controller

Controller

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en controller till Region Väst.

Du är en viktig del av styrningen av regionens verksamhet och kommer att arbeta som stöd vid uppföljning och kontroll av så väl det interna arbetet som av Trafikverkets anläggningsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt stödja och vägleda verksamheten inom regionen genom att följa, analysera och rapportera verksamhetens resultat. Det innebär bl. a. praktiskt stöd till chefer i budget- och prognosarbete. Du analyserar och ser avvikelser, samband och trender i den egna verksamheten samt beskriver konsekvenser och föreslår korrigerande åtgärder. Detta gör du tillsammans med enhetschefer i regionen och i samarbete med övriga controllers på enheten. Det innebär bl. a. att du månadsvis sammanställer och rapporterar det ekonomiska läget inom ditt ansvarsområde samt efter beslut hanterar ev. korrigeringar.

Det innebär även att bereda beslutsunderlag, stödja i verksamhetsplanering, samt att stödja vid införande av nya arbetssätt/verktyg.

Du kommer att ta fram rapporter och presentationer, utbilda i tillämpning av arbetssätt och verktyg, samt vara föredragande till ledningen för den egna verksamheten.

Region väst har drygt 100 medarbetare fördelade på sju enheter, varav enhet verksamhetsstyrning har 10 medarbetare. Du kommer att arbeta mycket tillsammans med övriga controllers på enheten, chefer och medarbetare på regionens enheter samt ingå i nätverk tillsammans med controllers i andra regioner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell erfarenhet av controllerarbete
  • har goda kunskaper inom Office-paketet och mycket goda inom Excel
  • har god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket såväl i tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete som controller i en större organisation
Som person är du är strukturerad och har förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. För att du ska bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och har förmågan att anpassa budskap och förmedla information till olika typer av grupperingar. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem, analyserar och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-20

Upplysningar

Rekryterande chef Ulrika Johansson
0101238120

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Staberg
0101236506

SEKO Joakim Eliasson
0101233403
Mer info
Kontaktperson Ulrika Johansson
Telefon 0101238120
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.