Controller

Controller

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du anta utmaningen och vara med i vårt samhällsviktiga arbete?Just nu söker vi en controller till avdelning ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning. Som controller arbetar du med att planera, budgetera, följa upp verksamheten, du analyserar och granskar utfall kritiskt och ser samband och tolkar trender. I arbetsuppgifterna ingår att bryta ner direktiv och anvisningar för den egna verksamheten och anpassa dem. Du sammanställer och kvalitetssäkrar också rapporteringen av verksamheten samt arbetar med ad hoc analyser vid behov och kan ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag till ledningen. Du verkar i nära samarbetet med verksamhetens chefer och avdelningens övriga controllers och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 210hp (140p) med inriktning redovisning/controlling
  • har flera års erfarenhet av arbete med controlling och/eller redovisning
  • har kunskaper i Excel och övriga Officepaket
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Agresso. Har du arbetat som controller i en större organisationär även detta meriterande.

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår att samarbeta brett med bland annat chefer och controllers runt om i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga samt bibehålla relationer och att du är duktig på att förmedla information på ett pedagogiskt samt kommunikativt vis så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du är uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-21

Upplysningar

Rekryterande chef Yvonne Helander
0101243356

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466
Mer info
Kontaktperson Yvonne Helander
Telefon 0101243356
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.