Avdelningschef Kommunikation Väst

Avdelningschef Kommunikation Väst

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef leder du avdelningens arbete via dina enhetschefer och har det övergripande verksamhets- och personalansvaret samt budget- och resultatansvar. Du ansvarar för att driva och utveckla verksamheten framåt ur ett helhetsperspektiv i nära samarbete med funktionens övriga avdelningar och Trafikverkets övriga verksamhet. Avdelningschefen ingår i kommunikations ledningsgrupp.

Avdelningen Väst ansvarar för att hålla samman bilden av Trafikverket i regionen genom att koordinera övergripande budskap samt samordna och koordinera regionala externa kontakter. Avdelningen ansvarar också för regionala mediekontakter och mediebevakning samt att bevaka och analysera regionala samhällsfrågor som är viktiga för Trafikverket. I uppdraget ingår också att hålla samman och kommunicera med regionernas målgrupper som kunder, resenärer, trafikanter, leverantörer, närboende och näringsidkare.

Kvalifikationer
För denna befattning krävs högskoleutbildning inom kommunikationsområdet alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef inom kommunikationsområdet och erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att styra och hålla samman omfattande och komplexa kommunikationsfrågor. Det är också meriterande med erfarenhet av att leda andra chefer.

För att nå framgång i rollen som avdelningschef för Väst behöver du ha förståelse för myndighetsuppdraget och den politiska kontexten. Du måste ha god förmåga att samarbeta med både interna och externa parter och skapa förtroendefulla relationer i regionen. Du har intresse för samhällsutveckling och kan tidigt fånga upp relevanta frågor i samhällsdebatten. Som chef i en storstadsregion ställs stora krav på förmåga till styrning och helhetssyn.

Som chef i Trafikverket har du ett kund- och resultatorienterat arbetssätt samt ett etiskt och moraliskt förhållningssätt. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet som förändras, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du har ett ledarskap som engagerar och skapar förståelse för att verka i en föränderlig miljö där kultur och värderingar är viktiga för en fungerande verksamhet. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-12-09

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Lihr
0101244075

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
Mer info
Kontaktperson Anna Lihr
Telefon 0101244075
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 dec (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.