Avdelningschef Kommunikation Väst

Avdelningschef Kommunikation Väst

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Avdelningen Väst ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom övergripande budskap. I uppdraget ingår att hålla samman kommunikationen och kommunicera med regionens målgrupper som kunder, resenärer, trafikanter, leverantörer, närboende och näringsidkare. Avdelningen ansvarar också för regionala mediekontakter.

Som avdelningschef leder du avdelningens arbete via dina enhetschefer och har övergripande verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att driva och utveckla verksamheten framåt ur ett helhetsperspektiv i nära samarbete med funktionens övriga avdelningar. Avdelningschefen ingår i kommunikations ledningsgrupp och du har budget- och resultatansvar

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • högskoleutbildning inom kommunikationsområdet alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet som chef inom kommunikationsområdet och erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
Det är meriterande om du
  • erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att styra och hålla samman omfattande och komplexa kommunikationsfrågor.
  • erfarenhet av att leda andra chefer
För att nå framgång i rollen som avdelningschef för Väst behöver du ha förståelse för myndighetsuppdraget och den politiska kontexten. Du måste ha god förmåga att samarbeta med både interna och externa parter och skapa förtroendefulla relationer i regionen. Du har intresse för samhällsutveckling och kan tidigt fånga upp relevanta frågor i samhällsdebatten. Uppdraget kräver att du kan bryta ned och översätta övergripande budskap till målgrupperna på den regionala nivån för att hålla samman bilden av Trafikverket.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Lihr
0101244075

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
Mer info
Kontaktperson Anna Lihr
Telefon 0101244075
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.