Arbetsuppgifter
Som arkitekt i vårt Verksamhetsområde Stora projekt ges du möjlighet att arbeta i flera utvecklande projekt, företrädesvis entreprenaderna inom Västlänken tågtunnel under Göteborg. Arbete avseende planering för nya slussar i Trollhättan, lokaliseringsutredning för höghastighetsjärnväg mellan Göteborg-Borås och byggnation av tre nya stationer är andra exempel på uppgifter.

Du kommer att verka som specialiststöd i frågor som rör väg- och järnvägsarkitektur samt stationsmiljöer. Du är del av ett team med andra teknikspecialister både internt inom Trafikverket och externt, där ni alla arbetar mot samma mål. Du bidrar i programmen med kvalificerad rådgivning såsom att bistå med tolkning av Trafikverkets regler och råd samt bevakar när nya regler och råd införs. I din roll utvecklar du även strategier samt förankrar och driver Trafikverkets förhållningssätt inom väg- och järnvägsarkitektur. Som arkitekt har du en viktig del i dialogen med andra myndigheter såsom exempelvis kommuner och länsstyrelser.

Du arbetar självständigt, men är också en del av ett nätverk av övriga arkitekter inom Trafikverket. I arbetet ingår också att initiera och driva utvecklingsprojekt samt delta i framtagandet av handböcker, riktlinjer och remisser. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialistområden, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer
Vem är du?

Då arbetet innebär många kontaktytor, både internt och externt, så är det viktigt att du har en god förmåga att skapa goda relationer med och samarbeta med andra. Du arbetar lyhört för att hitta lösningar som gynnar projekten på bästa sätt. Du är trygg i att tala inför grupp och har en god förmåga att kommunicera budskap till din omgivning på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Din problemlösningsförmåga är god, och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Slutligen arbetar du konstruktivt och planerar och strukturerar ditt arbete på ett självständigt sätt.

Vi söker dig som
  • har flera års arbetslivserfarenhet som arkitekt i stora och tekniskt komplexa projekt, t ex infrastruktur- eller sjukhusprojekt
  • har i din roll som arkitekt arbetat i projekt som varit i byggskede
  • har universitets- eller högskoleexamen inom arkitektur alternativt annan högskoleutbildning inom området som vi bedömer likvärdig
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har några års erfarenhet av en ledande arkitektroll i stora och tekniskt komplexa projekt
  • har några års erfarenhet av att arbeta med arkitektur i offentliga miljöer
  • har erfarenhet av att projektera med hänsyn till långsiktigt hållbart underhåll av tekniskt komplexa anläggningar
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-25

Upplysningar

Rekryterande chef Anna-Maria Edvardsson
0101230661

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Anna-Maria Edvardsson
Telefon 0101230661
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 jan 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.