Arbetsplatskontrollant väg

Arbetsplatskontrollant väg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Har du erfarenhet av säkerhetsfrågor inom arbete på väg ? Drivs du av mycket kontakter med entreprenörer och med den egna organisationen? Vill du ha ett arbete där mycket bilkörning ingår? Då har vi jobbet för dig!

Du kommer att arbeta med arbetsplatskontroller på väg. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utföra arbetsplatskontroller och förebyggande arbete kopplat till lagar, förordningar och regler för aktiviteter inom arbete på väg. Arbetsuppgifterna är ett led i Trafikverkets långsiktiga arbete med att utveckla säkerheten vid vägarbeten.

Du blir en viktig kugge i det arbetet genom att du stödjer verksamheten med din expertkompetens både internt och externt. Du kommer att arbeta med förebyggande aktiviteter, exempelvis expertstöd till projekt och ibland vara en deltagare vid byggmöten eller liknande. Eftersom arbetet bedrivs riksomfattande ingår resor och övernattningar i stor omfattning. Arbetet bedrivs även på obekväm arbetstid i viss omfattning.

Placeringsort för tjänsten är i första hand Solna, Eskilstuna eller Göteborg, men annan ort inom området (distrikt Stockholm/Öst och Väst) kan övervägas.

Kvalifikationer
Vem är du?
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
Vi söker dig som
 • har utbildning inom arbete på väg, arbetsmiljö eller annan utbildning inkl. flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet inom arbete på väg.
 • har erfarenhet av trafiksäkerhetsfrågor och/eller arbetsmiljölagstiftning.
 • har körkort för personbil.
 • har stort fokus på säkerhet och är väl insatt i regelverket gällande trafiksäkerhet och arbete på väg
 • trivs med ett självständigt arbete som innebär mycket bilresor.
 • är van att arbeta i administrativa datorsystem.
 • kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift.
Intervjuinbjudan skickas ut via mejl så kontrollera gärna din mejl ofta (inkl spamfilter) veckorna efter sista ansökningsdag.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer är planerade att hållas i Solna 18-19 mars.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-20

Upplysningar

Rekryterande chef Håkan Gunnarsson
0101236065

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Håkan Gunnarsson
Telefon 0101236065
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 feb 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.