Åtgärdsplanerare

Åtgärdsplanerare

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och planera kommande satsningar på järnvägar för en framtid i västra Sverige?

Som åtgärdsplanerare bidrar du till en säker och hållbar infrastruktur genom att se till att förutsättningarna för bl.a. tågresenärer och godstransporter blir så bra som möjligt. Utifrån ett medborgarperspektiv och de nationella och regionala planerna tar du tillsammans med andra fram underlag om behov och brister i transportsystemet och lämnar förslag på vad som ska utredas vidare, det kan vara alltifrån mindre plankorsningar till stora resecenter.

Du prioriterar de mest effektiva åtgärderna och för en aktiv dialog med regioner, kommuner, myndigheter och allmänhet i frågor som rör planering, prioritering och finansiering av åtgärder. Du deltar i viktiga beslut och får möjlighet att jobba med varierande arbetsuppgifter och frågor som påverkar många människor.

Några av de åtgärder/projekt som är aktuella just nu är bl.a.
 • Omsätta uppdrag i nationell och regional plan till åtgärdsbeskrivningar som beställs internt av Trafikverkets verksamhetsområden Investering och Underhåll
 • Beskriva åtgärder och internbeställa av utförande enheter och följa projekten från projektering till produktion.
 • Beskriva problembild, beställa och delta i arbetet med åtgärdsvalsstudier
 • Ta fram förslag till ställningstagande utifrån genomförda åtgärdsvalsstudier
 • Ta fram medfinansieringsavtal, förskotteringar och överenskommelser om samfinansiering med externa parter
 • Handlägga kundärenden om förbättringsåtgärder i transportsystemet
 • Bidra med kunskap/underlag vid framtagande av nationell plan och regionala planer
 • Samla behov av smärre åtgärder och prioritera dessa till verksamhetsplan
 • Delta i beslut gällande planläggningsprocessen
 • Följa upp effekterna av genomförda åtgärder
Hos oss är det viktigt med en lärande kultur där vi delar med oss av vår kunskap och alltid ser till helheten och verksamhetens behov, detta för att tillsammans utvecklas som person, med sina kollegor och våra arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning teknik, samhällsbyggnad, väg- och vattenbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har kunskap och förståelse för olika åtgärders påverkan och effekter i järnvägsystemet
 • har erfarenhet av produktion eller projektering av järnväg eller väg
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • har körkort för personbil
Då rollen innebär mycket kontakt både internt och externt ser vi att du är en utåtriktad person som är kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Du är också lösningsorienterad som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Eftersom du har ett stort eget ansvar och driver dina egna projekt inom ditt område behöver du vara självgående och initiativtagande. Då du kommer ha ett nära samarbete med många olika intressenter behöver du även ha mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av förhandling, avtalsupprättande och genomförandefrågor
 • har erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande
 • har kunskap om trafik- och kapacitetsanalyser
 • har kunskap i lagen om byggande av järnväg
 • har arbetat med järnvägsfrågor
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-31

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Sundberg
0101241808

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Joakim Eliasson
0101233403

Övrigt trafik-/trans Maria Sandberg
0101230406
Mer info
Kontaktperson Catarina Sundberg
Telefon 0101241808
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.