Key Account Manager

Key Account Manager

Key Account Manager
Göteborg

Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör med varumärken som Alcro, Beckers och Tikkurila (industri). Vi är kända för våra starka och marknadsledande varumärken, vår höga kvalitet, långsiktiga hållbarhetsarbete och professionella tjänster.

Vi söker nu en affärsdriven Key Account Manager som strategiskt ska utveckla region väst inom proffssidan samt ha distriktansvar.

Vi erbjuder
Rollen som Key Account Manager är en central roll i en välmående organisation med positiv företagskultur samt utpräglat miljö- och hållbarhetsfokus. Här får du möjligheten att representera högkvalitativa produkter och välkända varumärken. Organisationen befinner sig i en omfattande tillväxtresa med stora planer för kommande år. Vi erbjuder marknadsmässig lön, möjlighet till bonus och andra förmåner.

Arbetsuppgifter
Som Key Account Manager på proffssidan ansvarar du för att utveckla försäljningen i regionen mot målerier, byggnadskunder och byggnadsprojekt. Du har tillväxtsansvar inom proffssegmentet enligt de riktlinjer som regionen har och arbetar i linje med måleriutvecklingen.

I rollen som Key Account Manager kommer du även att vara kundansvarig för ett antal målerier där ansvarat ligger i att utveckla förtroende och lojalitet, lyfta kompetens, samt utveckla den gemensamma affären. Du kommer även att ansvara för ett antal återförsäljare kopplat till måleriaffären. 

Du jobbar tätt tillsammans med dina kollegor inom regionen och i samråd med regionchefen, KAM professional samt hustillverkare. Du utgår från något av våra två Pro Center i Göteborg, alternativt från ditt hem i Göteborg med omnejd.

 

Camilla Engsfelt, regionchef, berättar om vad som gör Tikkurila till en modern arbetsplats.

"Vi har två av Sveriges mest kända varumärken i Alcro och Beckers, vilka borgar för premiumkvalitet. Jag skulle säga att vi är den ledande färgleverantören gällande hållbarhet, vilket känns viktigt. Det finns stor möjlighet till utveckling då företaget kommer att satsa på utbildning inom säljkår och ledare under kommande år."

Läs mer om vad Camilla har att säga på https://career.masterhelp.se/tikkurila/goteborg

 

Din profil
Du är ambitiös och drivs av att skapa långsiktiga och professionella affärsrelationer. Som person är du prestigelös, motiveras av att förstå kundens affärer, är socialt kompetent och har förmåga att anpassa dig utefter situation och mottagare. Du förespråkar ett flexibelt och mobilt arbetssätt, är nytänkande och trivs i föränderliga miljöer.

Vi ser även att du:

  • har erfarenhet från branschen och/eller förståelse för byggprocessen
  • har god erfarenhet av försäljning och en strategisk höjd i ditt säljarbete
  • god ekonomisk förståelse, önskvärt även med teknisk förståelse
  • har förmåga att driva och säkerställa aktiviteter
  • är van vid att arbeta i CRM och Office 365

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Kim Storm. Du når Kim på 031-70 45 182.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget
Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör, känd för sina starka varumärken, höga kvalitet och professionella tjänster, vilket möjliggör den bästa tänkbara användarupplevelsen på marknaden. I Sverige har Tikkurila Sverige AB drygt 300 medarbetare som aktivt arbetar med att inspirera och skapa färgstarka upplevelser som lyfter människors vardag. Det lyckas vi bra med - mycket tack vare våra omtyckta och marknadsledandevarumärken Alcro och Beckers. Vi har produktionsanläggningar i nio länder och rankas som en av de ledande färgtillverkarna på samtliga av våra största marknader; Sverige, Finland, Polen och de Baltiska länderna. Totalt är koncernens produkter tillgängliga i över 40 länder.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 10 jan 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!