Junior Servicetekniker/ingenjör till Teracom i Göteborg

Junior Servicetekniker/ingenjör till Teracom i Göteborg

Ett land ska leva
överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA
(Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.Rollen

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén i serviceområdet. Rollen är bred och spännande med stor frihet och eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:

 • Avhjälpande och förebyggande underhåll inom TV- och radionät inkluderat transmission och styrsystem
 • Telekommunikationssystem inkluderat transmission och styrsystem
 • Kraftförsörjnings- och ventilationsutrustning samt övriga förekommande arbetsuppgifter vid Teracoms och kunders anläggningar
 • Montera, installera samt driftsätta utrustning till ovanstående nät
 • Ansöka om planerade driftuppehåll vid planerat underhållsarbete och nätförändringar
 • Följa lagar, förordningar och Teracoms interna policys och regelverk

Vi söker nu dig som har några års arbetslivserfarenhet eller kanske dig som är redo för ditt första jobb efter utbildning. Du blir en del av en dynamisk grupp med gott samarbete och stark gemenskap.

Serviceområde Väst, inom avdelning Nätdrift, ansvarar för service på teknisk utrustning i Norra Halland, Bohuslän, Dalsland, Värmland och Västergötland.
Placering för tjänsten är FM/TV stationen Brudaremossen i Göteborg. Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten kommer beredskap och arbete på annan tid förekomma. Arbete på hög höjd förekommer.Vi söker dig som har:

 • 3 årigt teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens med el-teleinriktning
 • Förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • Grundläggande teknisk förståelse och stort intresse av att lära dig mer om;
  - routrar och switchar
  - serverprogramvaror
  - telekommunikationsnät
  - TV- och radionät

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
 • Eftergymnasial utbildning
 • Vana att arbeta i direktkontakt med kund
 • Grundläggande kunskap om radiolänk
 • Behörighet för heta arbeten och praktisk erfarenhet av elinstallationer

Krav för befattningen:

 • Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning med servicebil
 • Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav
 • För anställning krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt 12§ samt medgivande enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen
 • Även godkänd bakgrundskontroll är ett krav

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du är trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.Din ansökan

Vill du bli en av oss? Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 30:e September 2018 men ansökningarna kommer att behandlas löpande. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Kjell Mannebäck, Gruppchef
Serviceområde Väst på 031-726 5047 eller kjell.manneback@teracom.se.

Välkommen med din ansökan!Teracom (www.teracom.se) är ett statligt ägt företag som erbjuder säkra, stabila och robusta tjänster inom kommunikation till både privata och offentliga organisationer. Teracom når hela Sveriges befolkning och äger samt ansvarar för de rikstäckande robusta marknäten för tv, radio och kommunikation.
Teracom ansvarar även för stora samhällsviktiga kommunikationsfunktioner så som
Viktigt Meddelande Till Allmänheten samt blåljusnätet Rakel i Sverige. Genom att bli en del av Teracom får du arbeta med avancerad teknik tillsammans med mycket kompetenta kollegor och utvecklingsmöjligheterna inom organisationen är mycket goda. Teracoms vision är att vara ett självklart nav i framtidens kommunikationssamhälle och vi vill att du ska vara med på resan!
Mer info
Kontaktperson Kjell Mannebäck
Telefon 031-726 5047
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)