Radiolink Network Planner

Radiolink Network Planner

Tycker du att radiolänk området är spännande och drivs du av att planera ett Bättre Nät som ger Bättre Upplevelser? Då är denna roll perfekt för dig. Som Radiolink Network Planner kommer du ingå i ett team bestående av olika nätplanerare som har lång erfarenhet av att designa/optimera transmissionsnät och en viktig del just nu är design av transmissionen till Telias 5G nät.


Är det här din nästa möjlighet?

Fixed Access inom Infra ansvarar för Telias access nät både för den aktiv utrustning och för fibernätet samt tillhörande siter. Att ständigt förbättra, modernisera och tillgängliggöra Sveriges bästa nät är kärnan i vad vi gör.

Jag heter Thomas Persson och leder enheten Network Optimization som består av 14 personer. Vi ansvarar för att designa och optimera access nätet, de delar som vi jobbar med är Radiolänk, IP-nät, fiber och siter.

Radiolink Network Planner rollen innebär att du kommer jobba med radiolänk utbyggnad för vårt mobila nät (ex. 5G), optimering av nätet och olika kundlösningar, för att möta kapacitetsbehov och marknadskrav.

Tjänsten erbjuder dig ett jobb i teknikens framkant, där du får möjlighet att bidra med och vidareutveckla dina kunskaper och erfarenheter.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat består av:
  • Planera radiolänkstråk i vårt planeringsverktyg
  • Frekvensansökningar
  • Inplaceringsansökningar
  • Hantera vindkraftärenden
  • Bistå driften vid speciella fall
  • Leda eller delta i projekt
Du förväntas också aktivt utveckla verksamheten och att söka, skapa och presentera förbättringsförslag och lösningar som är till fördel för Telia och våra kunder.

Du kommer jobba i ett team med kollegor på flera olika orter, Göteborg, Malmö, Solna, Jönköping och Sundsvall. Du kommer att jobba fritt med stort eget ansvar. Du kommer dock alltid ha kollegor till stöd och hjälp.

Är det här du?
För att lyckas i rollen måste du trivas i en dynamisk och föränderlig miljö med ny teknik, nya produkter och nya utmaningar.

Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du kan jobba både i team och självständigt. Jag värdesätter att du är engagerad och ansvarstagande och har en stark serviceanda och sätter kundupplevelsen i främsta rummet.

Som vår nya kollega är du en engagerad och positiv person som är beredd att ta ett steg ytterligare för att vi tillsammans ska nå de mål som är satta för oss som enhet.

Dina personliga kompetenser som vi värdesätter är problemlösning, planering, initiativtagande och att du har lätt för att samarbeta med andra.

Som utbildningsgrund har du en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet.

Jag söker dig som har stor erfarenhet eller ett stort intresse av telekommunikation och ett önskemål är att du har jobbat som radiolänkplanerare eller radioplanerare i ditt yrkesliv.

Mer än bara ett jobb!
Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?
Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på thomas.n.persson@teliacompany.com eller 070-604 34 12.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2022-08-21.

Telia är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och delar av vår verksamhet omfattas av lagstiftning om säkerhetsskydd. Innan anställning kan ske krävs godkänd säkerhetsprövning, som i förekommande fall kan medföra krav på visst medborgarskap.

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That's how we make a difference for our customers in the big and in the small. That's how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.