Hydraulikingenjör, Göteborg

Hydraulikingenjör, Göteborg

Hydraulikingenjör
Göteborg

TTS Marin AB är en av världens ledande leverantörer av utrustning till fartyg, såsom ramper, rörliga bildäck, hissar och bogvisir till RoRo- och passagerarfartyg. På kontoret i Göteborg finns 97 anställda och företaget har en omsättning på ca 500 MSEK.

På Designavdelningen arbetar 65 personer med utveckling och konstruktion, varav 40 personer är placerade i Göteborg. Du ingår i avdelningen El & Hydraulik, som består av 7 personer.

Som Hydraulikingenjör kommer du att arbeta med ansvar för hydraulikdelen i projekten från tidigt skede till överlämning av färdig anläggning. På uppdrag av Service- och Installations- avdelningen kan du även vid behov involveras i projekten efter leverans.

I din roll har du fokus på att skapa hela systemfunktioner snarare än detaljkonstruktioner. Tjänsten innebär att du reser ca 70 dagar per år till olika delar av världen där våra kunder finns.

Arbetsuppgifter i huvudsak
 • Design av helhetsfunktioner i hydrauliska system för ny- och ombyggnation
 • Dimensionering av hydrauliska pumpstationer, komponenter och rörsystem som installeras i fartyget
 • Ansvar för att utföra kontroll (Factory Acceptance Test) av de hydrauliksystem våra underleverantörer bygger för våra projekt
 • Idrifttagning och verifiering av utrustning. Officiellt test av anläggningen tillsammans med ägaren och anlitat klassificeringssällskap.
 • I vissa fall genomföra en kort genomgång av utrustningen för besättningen. Detta kommer att ske på skeppsvarv utomlands, i vissa fall i Europa, men framförallt i Korea eller Kina
 • Felsökning av hydrauliksystem på fartyg till havs om garanti- och serviceavdelningen efterfrågar hjälp med detta.
Din bakgrund
 • Några års erfarenhet design av hydrauliksystem, gärna för tyngre utrustning
 • Ett generellt teknikintresse
 • Komponentkunskap
 • Erfarenhet av dimensionering/beräkning av system
 • Meriterande är om du har kunskaper inom mekanik och el
 • Vana att arbeta med Autocad, gärna 3D eller motsvarande program
 • Teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Behärskar engelska i tal och skrift.
Som person är du kommunikativ, gillar att samarbeta och anpassar dig snabbt till olika situationer och människor.

Vi erbjuder dig
Ett stimulerande arbete med internationella kontakter där du får arbeta i hela kedjan av framtagandet av kund- anläggningen. Vår kultur och arbetssätt ger medarbetarna goda möjligheter att utvecklas i såväl sin befintliga roll som i nya roller.

Kontakt

Vi arbetar med ett kontinuerligt urval och vill gärna erhålla din ansökan så snart som möjligt. För fler frågor om tjänsten eller urvalet kontakta Mikael Magnusson på 0046317257869.

Varmt välkommen med din ansökan!
TTS Marine AB är ledande leverantör av lasthanteringssystem till världsflottan av kryssningsfartyg, RoRo och passagerarfartyg. Vi designar och konstruerar även landbaserad utrustning till hamnar över hela världen. Vi jobbar globalt från kontor i Sverige, Polen, Kina, Korea och Vietnam. TTS Marine AB har sitt huvudkontor i Göteborg med ca.100 anställda och en årlig omsättning på cirka 500 MSEK.

TTS Marine AB ingår i TTS Group ASA, ett globalt företag som designar, utvecklar och levererar produkter och tjänster för marin och offshore industrien. TTS är en av de tre största leverantörerna inom sitt specialiserade marknadssegment. Med en världsomfattande arbetskraft på cirka 900 har TTS mer än 50 års erfarenhet inom marinindustrin. Koncernen har dotterbolag i 13 länder över hela världen. www.ttsgroup.com

Hydraulikkonstruktion, maskinkonstruktion, hydraulikingenjör, hydrauliksystem, fartygsutrustning, maskiningenjör, hydraulic desgin, hydraulic designer, vessel equipment
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 1 jan (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.