Inköpschef till välkänd kund i Göteborg

Inköpschef till välkänd kund i Göteborg

Starta hösten som inköpschef i Göteborg! Nu söker vi dig som vill utmana och bidra med dina erfarenheter som inköpschef.

Har du tidigare arbetat inom strategiskt inköp? Uppskattar du en bred variation av inköp och får energi av det övergripande perspektivet? Då är detta ett uppdrag för dig! Vår kund i Norra Göteborg driver en samhällsviktig funktion inom logistik med uppdraget att säkra deras varuförsörjning från leverantör till butiker och e-handelskunder med hög kvalitet, service, kostnadseffektivitet och hållbarhet.

Du kommer att ansvara för kundens nationella logistikavdelning som i sin tur ansvarar för att skapa löpande nya konkurrenskraftiga logistiklösningar för att möta nya affärsmöjligheter och utveckla varuförsörjningen utifrån affärens, butikernas och e-handelskundernas behov.

Ditt anställningserbjudande

I denna roll finns det stora möjligheter att bidra med nya sätt att arbeta med strategiskt inköp inom logistik. En viktig del är att ta en ledande roll i att driva leverantörsutveckling och leverantörsstrategier men också att utmana affärsupplägg och ständigt utveckla befintliga affärer för att säkerställa stabilitet och kostnadseffektivitet.

Teamet är ytterst ansvarig för affärsrelationerna med avtalsparter och har därför många externa kontaktytor inom branschen. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Transportchef för Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Huvudsakliga ansvarsområden är transporter, tunga och lätta lastbilar, externlager, automation/ny teknik, lastbärare, förbrukning/logistikrelaterade produkter såsom arbetskläder och utrustning samt diverse tjänster.

Organisationen är geografiskt fördelad mellan Helsingborg, Kungälv, Västerås och huvudkontoret i Solna. Ditt uppdrag är att säkerställa det totala uppdraget genom god arbetsfördelning på befintliga resurser, att hålla ihop gruppen på totalen då uppdraget är brett med en bred internkundsbas men också att säkerställa kompetensutveckling samt utveckling av processer och rutiner för att möta de behov av strategiskt inköpsarbete som finns nu och framåt.

Värt att veta

Du utgår från någon av våra arbetsplatser i Kungälv eller Stockholm/Solna. Som chef för logistikinköp leder du ett team med ca 8 seniora inköpare som arbetar med strategiskt inköp.

Detta är ett konsultuppdrag med start september och slut vid årsskiftet.

Våra förväntningar

Du har sannolikt en relevant akademisk examen eller motsvarande. I din karriär har du arbetat med strategiskt inköp där du innovativt tagit dig an inköp av både produkter och tjänster - du uppskattar en bred variation av inköp och får energi av det övergripande perspektivet. Vidare drivs du av att medverka till effektivisering, utveckling och förädling inom ditt skrå.

Det är extra meriterande om du arbetat med strategiskt inköp inom transport/logistik. Men du skulle också kunna ha erfarenhet från säljsidan som försäljningschef, företrädesvis inom samma områden. Du tycker om att kommunicera på både svenska och engelska. Att få möjligheten att driva en inköpsstrategi inom områden som intresserar dig och som skapar relevant värde får kunder kittlar din kreativitet.

Intresserad?

Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Filippa Isaksson
Telefon 0707386709
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Inköp, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 8 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/