Ekonomichef till internationellt bolag i tillväxt

Om jobbet

Arbetar du som business controller och är redo för nästa steg? Vi söker driven ekonomichef till internationellt bolag i Göteborg.

Här är nästa steg för dig som vill arbeta affärsnära och i ett bolag i tillväxt! Vi erbjuder en tillsvidaretjänst som ekonomichef hos vår kund, ett bolag som verkar inom teknik och med en spännande resa framför sig. Här ges du möjlighet att tänka stort och verka i ett härligt och ambitiöst team av kollegor i fräscha lokaler centralt i Göteborg. Vi tror att du idag arbetar som business controller eller i en liknande roll med erfarenhet från redovisning och ekonomistyrning och känner dig inspirerad att ta dig an nästa utmaning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Befattningen som ekonomichef hos vår kund är en attraktiv möjlighet för rätt person som vill ha det övergripande ekonomiska ansvaret för ett internationellt bolag (< 100 MSEK). Du ges här möjlighet att påverka och utnyttja din fulla kompetens i samarbete med VD och övriga kollegor. Drivs du av att leda, se affärsmöjligheter och nå resultat kommer du få stor utväxling i den här rollen. Atmosfären är dynamisk med en entreprenöriell touch.

Dina framtida arbetsuppgifter
 • Agera som strategisk partner till VD, ledningsgrupp och andra nyckelpersoner i bolaget
 • Övergripande ansvar för och leda arbetet inom bolagets redovisning, rapportering och planeringsprocesser
 • Ansvar för koncernkonsolidering och årsredovisning
 • Arbeta integrerat i ledningsgruppen och bidra med analys, riskbedömning och scenarioplanering i affärsutvecklingen
 • Proaktivt arbeta med att driva företagsomspännande förändrings- och förbättringsarbete som är i linje med bolagets strategiska mål
 • Ansvar för att identifiera och genomdriva resultatförbättrande program för att stärka resultat & balansräkning
 • Personalansvar för 1 person samt ansvar för ekonomifunktionen inom dotterbolagen
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som ekonomichef kommer du arbeta brett och affärsnära. Du förväntas agera affärsstöd och nära samarbetspartner till VD i arbetet med att vidareutveckla företagskulturen mot ökat fokus på varumärken, kund- och säljorientering, samt stabil lönsamhet. Vidare kommer du ta ett stort ansvar gällande interaktion och rapportering till styrelse och ägare.

Rollen innebär en attraktiv möjlighet för rätt person, det vill säga dig vill ha det övergripande ansvaret för ett internationellt bolag som står inför en stark tillväxtresa. Du tar en aktiv roll i ledningsgruppen och bidrar med struktur, målfokusering och ansvara för att identifiera och prioritera så att affärsmöjligheter tillvaratas med bibehållen resultatuppfyllelse. Du har det övergripande ansvaret för bolagets ekonomiavdelning med ansvar för funktionerna Redovisning, Business Control och HR. I rollen ingår även att vara mycket aktiv vid eventuella framtida förvärv eller försäljning.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen bör du ha:
 • Minst 5 års framgångsrik erfarenhet från ekonomistyrning, rapportering och analyser
 • Mycket goda redovisningskunskaper
 • Erfarenhet från ekonomiroll på mindre/medelstort bolag
 • Civilekonom, eller annan relevant akademisk examen
 • Mycket goda färdigheter i svenska och engelska
Det är meriterande att tidigare ha arbetat i en internationell miljö.

För att trivas i rollen bör du vara affärsinriktad med en mycket god analytisk förmåga. Du är proaktiv och har erfarenhet av att driva och leda förändring på ett kommunikativt och lyhört sätt. Vidare är du självgående och prestigelös, strukturerad och metodisk eftersom tjänsten innebär frihet under ansvar. Ditt ledarskap präglas av stabilitet där en god integritet ligger till grund.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har arbetsgivaren valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Jobbfakta

Ring Sarah Björklund, 0709-707216

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 nov

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.