Affärsutvecklingschef - Tången Industrikapital

Affärsutvecklingschef - Tången Industrikapital

Tången Industrikapital växer kontinuerligt med nya förvärv och har nu behov av att förstärka med en Affärsutvecklingschef med fokus på styrning av och support till portföljbolagen.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som affärsutvecklingschef och bolagsansvarig arbetar du med styrning och support till portföljbolagen och dess VD och ledningsgrupper. Du stödjer dotterbolagen med ett aktivt ledarskap i det strategiska arbetet kopplat till affärsutveckling, effektivisering, lönsamhet etc. Andra viktiga uppgifter är att driva övergripande projekt inom till exempel digitalisering, hållbarhet och organisationsutveckling, Du blir även viktig i Tångens interna arbete med att förfina processer och arbetssätt för hur man vidareutvecklar bolagen i portföljen på bästa sätt.

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och gärna med bakgrund som operativ VD i tillväxtbolag, medelstora entreprenörs- eller familjeföretag. Även konsultbakgrund från managementnivå kan vara en intressant erfarenhet. Du har vana av styrelsearbete och att arbeta med strategiska frågor genom andra chefer.

Du som person
Du trivs i miljöer där fokus är att tillsammans med andra skapa tillväxt och resultat. Du gillar mixen av att växla mellan strategiska och operativa frågor. För att trivas hos oss och med bolagen har du en god samarbetsförmåga, är prestigelös och jordnära i kombination med ett gott omdöme och personlig mognad.

Mer information och ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Birgitta Ödman, 0763-38 87 77 eller Per Synnes, 0702-99 15 30 på Maquire. Det går bra att ringa även utanför ordinarie kontorstid. Sök tjänsten med CV och personligt brev på www.maquire.se. Sista ansökningsdag är 2022-07-03.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tången Industrikapital har sitt säte i Göteborg och en ambition att vara en stark, hållbar och långsiktig ägare i små- och medelstora bolag. Bolaget drivs operativt av grundarna Per Skånberg, Kasper Gefors och Fredrik Löfgren samt medarbetare. Idag finns det ett 30-tal delägare i Tången och flertalet av dessa driver framgångsrika familjeföretag sedan generationer tillbaka. Det ger bolaget en stark bas vad gäller kapital, nätverk och kompetens.
Tången Industrikapital är ett investmentbolag som investerar i bolag som har goda utvecklingsmöjligheter och där vi kan vara en aktiv ägare över tid. Målet är alltid hållbar och lönsam tillväxt. Vi fokuserar på små och medelstora bolag i Norden med privata ägare. Främst investerar vi i produktbolag eller i tjänstebolag med ett starkt värdeerbjudande. Vi investerar i företag i stabila branscher med sunda kassaflöden som har en ambition att utvecklas. Läs gärna mer på www.tangenik.se.