Vi söker en Redovisningsansvarig till Swelube AB

Vi söker en Redovisningsansvarig till Swelube AB

Swelube AB är en komplett leverantör av smörjmedel, kemikalier, oljedistribution- och verkstadsutrustning till märkes- och allbilsverkstäder, butiker, lastbilsverkstäder, åkerier och entreprenadföretag. Vi är generalagent för MPM Oil, Amalie Oil och Peak Antifreeze i Skandinavien. Swelube arbetar aktivt med miljön och erbjuder våra kunder att bli miljöcertifierade med hjälp av Ragnsells.

Om tjänsten

Vi söker nu en kvalificerad redovisningsekonom som älskar att arbeta med bokföring och ekonomiadministration. Letar du efter en roll där du får arbeta brett med ekonomi och vara en stöttepelare för dina kollegor och andra i organisationen? Klappar ditt hjärta lite extra för redovisning och längtar du efter att få bidra med dina kunskaper på ett internationellt bolag? Då är det dig vi söker!

Ditt huvudsakliga fokus i rollen blir att arbeta med löpande redovisning av affärshändelser, avstämningar och utredningar där du även är operativt ansvarig för kontoret. Du har en god förståelse för processer med inköp och order, vilket innebär att du kan stötta dina kollegor i deras arbete.

Vi söker dig som är nyfiken, noggrann, analytisk och trivs i en roll med mycket kundkontakt! Som person är du prestigelös och flexibel, vilket innebär att du ställer upp för såväl dina kollegor som dina kunder och är beredd att hugga i när det behövs. Du gillar att arbeta i en miljö med ett högt tempo och snabba beslut, samtidigt som du framgångsrikt håller god struktur och kvalitet i ditt arbete. Vidare är du ansvarfull och känner ett stort ägandeskap i din roll och de uppgifter som du tar dig an.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
 • Löpande bokföring Månads- och årsbokslut
 • Operativt ansvarig för kontoret
 • Hantering av leverantörsfakturor, dvs ankomstregistrering, attestförfarande, kontering och betalningar
 • Lönehantering
 • Avstämning av poster i resultat- och balansräkning
 • Rapportering av moms, arbetsgivaravgifter, intrastat och periodiska sammanställningar till Skatteverket
 • Inköp från leverantörer
 • Att vid behov vara behjälplig till orderavdelningen
 • Hantera verkstadsavtal
Vem är du?

Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomi och minst 5 års arbetslivserfarenhet från redovisning. Vidare ser vi gärna att du har varit delaktig i månads- och årsbokslut. Det är även meriterande om du har arbetat med löner. Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt är en förutsättning samt att du har god datorvana gärna i systemet Visma Business och goda kunskaper i Excel. Vi ser att du är trygg i att hantera bokslut och årsredovisningar och har en god förmåga att prioritera och planera ditt arbete eftersom du kommer arbeta självständigt med parallella uppdrag.

Andra egenskaper som vi värdesätter:
 • Kommunikativ - då du kommer ha ett nära samarbete med kunder och kollegor
 • Förmåga att driva saker framåt på ett självständigt sätt
 • Förändringsbenägen, nytänkande och ansvarsfull
 • Positiv och prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper
För att trivas i rollen:

Du arbetar ansvarsfullt, strukturerat och har en helhetssyn. Du är även en social och utåtriktad person som drivs av samarbete men trivs även att arbeta självständigt. Som person är du prestigelös, välorganiserad och trivs med att arbeta med många arbetsuppgifter samtidigt. Vidare är du lösningsorienterad och utför ditt arbete med yttersta noggrannhet. Du trivs med att arbeta i en flexibel miljö tillsammans med engagerade kollegor.

Stämmer det här in på dig? Kom då och bli en del av oss!

Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, härlig stämning och trevliga kollegor.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut - så skicka in din ansökan redan idag!
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elizabeth Darevik.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (11 dagar kvar)