Manager Group Accounting till Swegon

Manager Group Accounting till Swegon

Om kunden
Swegon - The Indoor Climate Company
Vårt yttersta mål är att verka för människors hälsa och komfort i byggnader och att leverera optimala inomhusklimatlösningar med lägsta tänkbara livscykelkostnad för fastighetsägare.
Swegon ingår i börsnoterade Latourkoncernen och är marknadsledande inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat. Swegon har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien. Företaget har mer än 2 500 anställda och omsättningen år 2019 översteg 6 miljarder svenska kronor.

För mer information: www.swegon.se

Arbetsbeskrivning
I rollen som Manager Group Accounting kommer du arbeta på företagets huvudkontor i Göteborg alternativt Kvänum där bolagets Shared Service Center arbetar. Detta är en utvecklande roll för dig som gillar att ha många kontaktytor, både internt och externt. Du har direkt personalansvar för två personer samt ett team av sju personer på Shared Service Center och rapporterar till CFO.

Som Manager Group Accounting kommer du att ansvara för koncernens konsolidering i Aaro där fokus ligger på att säkerställa att gällande redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå i enlighet med IFRS samtidigt som du identifierar riskområden. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att driva och utveckla processer, manualer och arbetsbeskrivningar i enlighet med IFRS, koncernpolicies och nya redovisningsregler. I tjänsten ingår att stödja M&A med due diligence, arbeta med integration i system och rapporteringsflöden samt att ansvara för Transfer Pricing och Treasuryfrågor. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt gentemot bland annat revisorerna.

Utbildning
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med gedigen redovisningsbakgrund samt erfarenhet av koncernredovisning. Erfarenhet av personalansvar och IFRS är ett krav samt att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga kvalifikationer
Du kommer att vara en betydelsefull person i ett drivet team på huvudkontoret där lagarbetet är viktigt. Vi tror därför att du är en prestigelös person som tar ansvar och egna initiativ inom ditt område men som även stöttar andra vid behov, Du är trygg i ditt ledarskap, proaktiv, noggrann och kommunikativ.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Liljeblad
Telefon 0767 76 01 90
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Palm & Partners
Sista ansökningsdag 29 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Palm & Partners är effektiv bemanning och rekrytering grundad på engagemang i hela processen. Engagemang i effektiva lösningar, processer och verktyg, engagemang i varje individs utveckling och alldeles särskilt engagemang i ett långsiktigt resultat för våra kunder. Centralt i våra arbetsprocesser är personalen, vår personal trivs och utvecklas hos oss mer än om man har en traditionell anställning. Det skapar resultat för våra kunder.