Master Data Specialist till Swedish Match Göteborg

Master Data Specialist till Swedish Match Göteborg

Drivs du av att hantera data, förbättra processer och arbeta i projekt? Nu söker Swedish Match en Master Data Specialist!

Vill du dessutom utvecklas i en innovativ miljö där produkten är i fokus och dina uppgifter stödjer hela kedjan från utveckling till tillverkning och försäljning? Som Master Data Specialist på Swedish Match får du möjligheten att leda arbetet med att förbättra våra processer och utbilda i arbetssätt för hantering och användning av produktdata.

Utöver detta kommer du själv att arbeta i processer som masterdatakoordinator i förbättrings- och lanseringsprojekt. En roll full av variation och möjligheter! Vill du bli en del av oss? Sök nu!

Ditt anställningserbjudande

På Swedish Match får du chansen att vara en del av ett väletablerat och innovativt företag med högkvalitativa produkter och välkända varumärken. På Swedish Match är vi övertygade om att en mångfaldig personalstyrka är positiv för vår verksamhet. Vårt fortsatta mål är därför att vara en öppen och inkluderande arbetsgivare. I denna miljö har alla medarbetare lika möjligheter att uppnå sin fulla potential oavsett personliga egenskaper.

Våra kärnvärden är Passion, Ägande, Innovation och Kvalitet. Dessa värderingar är ständigt närvarande i vårt dagliga arbete och vägleder oss att prestera som ett vinnande lag.

Dina arbetsuppgifter
  • Leda och koordinera arbetet kring etablering av Masterdata i våra produkt- och lanseringsprojekt.
  • Definiera och implementera processer för fastställande av Masterdata för produkter och internt producerade artiklar, primärt i Dynamics 365FO och i system för Master Data Management.
  • Utbilda övriga medarbetare i Masterdata-processerna i hur systemen fungerar och är kopplade till varandra och hur masterdata används av olika intressenter i verksamheten.
  • Identifiera och tolka behov av samlad masterdata och leda arbetet med framtagning av rapporter och sammanställningar enligt interna intressenters önskemål.
Värt att veta

I din roll som Master Data Specialist arbetar du med produkter inom kategorierna snus, nikotinpåsar och tobaks- och nikotinfria portionspåsar. Teamet i Product Formulations & Masterdata består av åtta medarbetare och sitter i centralt belägna lokaler i Göteborg, alldeles vid älven. Avdelningen har ett nära samarbete med Product Development, Supply Chain och Marknads- och Säljfunktioner och stödjer Swedish Matchs verksamheter inom fabrikerna i Göteborg, Kungälv och Danmark samt på Gotland.

Swedish Match har som strategiskt fokusområde att bli en mer datadriven och digital organisation. Samtidigt ökar samarbetet också mellan Swedish Matchs olika fabriksenheter, där målet är att ha enhetliga arbetsprocesser och på sikt arbeta i samma stödsystem och med samma struktur på artikeldata. Då samarbetet mellan de olika fabriksenheterna skall bli tätare, kommer vår organisation att behöva en sammanhållande Master Data Specialist för att driva arbetet att nå likriktade processer för den data som hanteras i gemensamma system.

Våra förväntningar

Till rollen som Master Data Specialist söker vi någon med eftergymnasial utbildning inom t.ex. IT, teknik, logistik eller ekonomi och som har flera års erfarenhet av arbete med och i produktinformationssystem såsom PIM, PLM eller affärssystem (ERP, Enterprise Resource Planning). Andra fördelaktiga kompetenser är god kännedom om databashantering och förståelse för arbete mot BI-plattformar.

Finns erfarenhet av att stödja hela kedjan från utveckling av en konsumentprodukt till tillverkning och försäljning med produktdatahantering, är det extra meriterande.

Vår erfarenhet säger att någon med de personliga egenskaperna att naturligt hålla god struktur och ordning samt ha ett sinne för detaljer passar bra för rollen. Samtidigt måste förmågan att skapa goda relationer till andra och att vara samarbetsorienterad, vara hög. Att kommunicera obehindrat på svenska är ett krav och goda kunskaper i engelska är en förutsättning för att fungera i rollen.
Mer info
Kontaktperson Filippa Isaksson
Telefon 0707386709
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Transport & Logistik, Inköp, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech