Business Analyst – IT Business Partner till Swedish Match i Göteborg

Business Analyst – IT Business Partner till Swedish Match i Göteborg

Är du en social problemlösare med ett brinnande intresse för organisationsutveckling?

I rollen som IT Business Partner (ITBP) kommer du att vara en del av Business Engagement (BE) som ansvarar för att driva det strategiska arbetet med att säkerhetsställa att organisationen har optimala IT-lösningar. Business Engagement verkar i en tvärfunktionell miljö med stöttning av bland annat produktion och R&D med lösningar och utvecklingsmöjligheter.
BE söker nu en IT Business Business Partner som kan hjälpa att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Din roll
Som ITBP kommer du att samla in nya IT initiativ, föreslå, utmana, bereda, följa upp och i vissa fall driva arbetet med implementering av IT-lösningar för organisationen.
En framgångsrik ITBP har förmågan att förstå hur människor och teknik samverkar. Som ITBP på Swedish Match arbetar du med att fånga in krav och önskemål från verksamheten och arbeta pro- och reaktivt för att hitta hållbara lösningar. Som ITBP arbetar du i projekt med allt från kravställning och affärsplaner till överlämning av färdig lösning eller produkt.
Du kommer att vara en viktig del i att utveckla verksamheten med stor möjlighet att påverka. Du arbetar med att kontinuerligt förbättra arbetsmetoder och genomföra nödvändiga förändringar.
Fördelarna att jobba som ITBP på Swedish Match är många, vad sägs om att få en central roll i spännande projekt? Möjlighet att vara med och påverka och ta ansvar? Få utvecklas och delta i seminarier och utbildningar för att bredda din kompetens? Och inte minst att få kollegor som brinner för sin uppgift samtidigt som de främjar kunskapsutbyte och sammanhållning.

Din profil
Vi vill att du har högskoleutbildning inom relevant område. Du kan identifiera, kvantifiera, kvalificera och undersöka utvecklingsmöjligheter och innovationslösningar. Du har tidigare erfarenhet av kravhantering och har jobbat i projekt med mycket dialoger och stora krav på god kommunikation.
Du har förmodligen arbetat i en liknande roll tidigare, har du erfarenhet från projektledning är det meriterande. Har du dessutom erfarenhet från en forskningstung verksamhet, produktbolag eller har arbetet i en produktionsnära roll kommer du ha en stor fördel.
Som person är du öppen, social och har ett stort driv och engagemang. Du har ett genuint intresse för att förstå verksamheten och en god teknisk förståelse. Du behöver ha en god problemlösningsförmåga kombinerat med kvalitetstänkande och noggrannhet. Det är viktigt att du gillar att sätta dig in i nya frågeställningar och att du dessutom har ett holistiskt perspektiv och en analytisk ådra. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Tomas Ljung, tomas.ljung@sigma.se alternativt via mobilnr 073-072 13 34 eller Adam Troedsson, adam.troedsson@sigma.se alternativt via mobilnr 070-814 05 28. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb.
Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Om Swedish Match
Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktområdena Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter (cigarrer och tuggtobak) samt tändprodukter (tändstickor, tändare och kompletterande produkter). Tillverkning sker i sex länder och försäljningen är störst i Skandinavien och i USA.
Koncernens globala nettoomsättning för år 2015 uppgick till 14 486 MSEK och antalet medarbetare uppgick i genomsnitt till 4 488. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA). Swedish Match vision är en värld utan cigaretter. Några välkända varumärken: General, Longhorn, White Owl, Red Man, Fiat Lux och Cricket.

Vår vision och våra värdegrunder
Swedish Match vision är "En värld utan cigaretter" och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete, och för oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Vi vet att en bra arbetsplats har en jämn fördelning av män och kvinnor, och att den präglas av öppenhet mot olika kulturer. Detta arbetar vi strategiskt med i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 7 juli (13 dagar kvar)