CFO till Sportshopen, Göteborg

CFO till Sportshopen, Göteborg

Vi söker en affärsnära och driven CFO!

Som CFO på Sportshopen ingår du i ledningsgruppen och spelar en viktig roll för företagets tillväxt, affärsutveckling och ekonomistyrning. Du ingår också i den operativa ledningen, vilket innebär ett nära samarbete med operativ ägare, styrelse, VD och de ansvariga för respektive funktion inom Försäljning, IT, HR, inköp, logistik, egna varumärken och marknad.

Rollen som CFO innebär ett strategiskt och operativt ansvar för en ekonomiavdelning med nio direktrapporterande medarbetare stationerade på kontor i Grebbestad och Göteborg.

Som CFO kommer du att arbeta brett och affärsnära. Du följer upp, kommunicerar resultat och bevakar lönsamhet samt har ansvar för bokslut, likviditetsplanering, lageranalys, budget- och prognosprocesser. Rollen innebär också ett ansvar för att hantera företagets finansiella instrument.

I arbetsuppgifterna ingår att etablera effektiva processer och rutiner samt ansvara för system inom ekonomifunktionen.

Rätt person för rollen har gedigen ekonomisk kompetens, men också ett genuint intresse för affärer, analytisk förmåga, drivkraft och förmåga att leda och driva på utifrån sin plattform som CFO och som del i företagsledningen.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning i ekonomi och mer än fem års erfarenhet som CFO/Ekonomichef från en större organisation. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från detaljhandel, e-handel och/eller entreprenörsledda företag. Rollen är både strategisk och operativ och du bör ha stor vana och kompetens att arbeta i komplexa affärssystem. Vi förutsätter flytande svenska och engelska i både i tal och skrift.

För att lyckas i denna roll är du en utvecklingsinriktad, prestigelös och tydlig ledare. Du har förmåga att kombinera noggrannhet med affärsmässighet och har ett arbetssätt som passar i ett företag med starka tillväxtambitioner. Du trivs med att motivera och engagera dina medarbetare och kollegor samt att driva förbättringsprocesser. Arbetet innebär många kontaktytor på olika nivåer såväl internt som externt. Det är därför av stor vikt att du har förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Tjänsten är placerad i Göteborg, men innebär viss närvaro i Grebbestad.

I den här rekryteringen samarbetar Swedemount med Maquire. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 31 juli. Vid frågor, kontakta Elisabeth Lidstedt på 073-519 40 51.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 31 juli 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedemount Sportswear&Fashion AB grundades år 1991 och har idag 16 butiker med namnet Sportshopen samt en butik med namnet Bazar, belägna i Bohuslän, Värmland, Göteborg, Varberg, Linköping, Stockholm, Östersund och Borås. Bolaget har också E-handel mot den europeiska marknaden med starkt fokus på Sverige och Norge.

Sportshopen tillhör en av de större enskilda aktörerna i Sverige av försäljning inom sport och fritid. Sortimentet består i huvudsak av sportkläder och skor från ledande märkesleverantörer. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför även egna varumärken och kläder som ska kunna användas vid aktiviteter i hårt klimat året runt. Genom att långsiktigt samarbeta med märkesleverantörer i kombination med egna varumärken har företaget skapat en omfattande tillväxt.

Företaget har ca 350 anställda och omsätter ca 650 MSEK. Huvudkontoret är placerat i Grebbestad där vi 2012 öppnade Nordens största sportbutik (14 000 m2). År 2018 öppnades ett satellit-kontor i Göteborg. Läs mer på www.sportshopen.com