Underhållsingenjör

Underhållsingenjör

Är du en praktiskt lagd ingenjör som söker ett fritt arbete i fält? Vill du fortsätta att utvecklas inom drift och underhåll?

Som underhållsingenjör kommer du att arbeta med analys, planering och genomförande av underhåll och tillsyn av Swedegas anläggningar. Du kommer att ansvara för planering och utförande av särskilda aktiviteter såsom ingrepp i driftsatt utrustning och nybyggnationsprojekt.

Arbetet sker till stor del i fält, vilket innebär resande längs ledningens sträckning. Ute i fält kommer du även att arbetsleda entreprenörer och samtidigt utveckla och upprätthålla din specifika anläggningskännedom. Som underhållsingenjör på Swedegas arbetar du utifrån en bred teknikkunskapsbas.

Tjänsten erbjuder mycket frihet under ansvar då stor del av arbetstiden planeras av medarbetaren själv. Beredskap ingår.

Uppdragsgivare:
Swedegas AB

Ort: Göteborg

Sista ansökningsdag:
2018-08-19, tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning, eller motsvarande, inom mekanik, process eller kemiteknik. Vi tror att du har minst tre års yrkeserfarenhet av drift och/eller anläggningsunderhåll, gärna från branscher såsom olja/gas, petrokemi eller annan rörbunden energi. Det är viktigt att du har stort praktiskt kunnande och intresse tillsammans med en kreativ och teknisk problemlösande förmåga. För att vara framgångsrik i rollen bör du vara säkerhetsmedveten, ansvarstagande och självständig. Flytande svenska i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska är ett krav. Du måste också inneha B-körkort, gärna även BE-behörighet.

I den här rekryteringen samarbetar Swedegas med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Engblom 072-532 84 41. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast den 19 augusti 2018. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 19 aug (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedegas äger och driver gasnätet som sträcker sig från Dragör till Stenungsund. Varje år transporterar Swedegas energi omkring 15 TWh till distributörer och direktanslutna kunder. Gasnätet försörjer 33 kommuner, flera kraftvärmeverk och industrier med naturgas. Fordonsägare och 34 000 hushåll är också användare av gas. Swedegas är en utvecklingsorienterad organisation som strävar efter att ligga i teknikens framkant och vara kompetenscentra när det gäller gastransmission. Bland annat satsar Swedegas på att transportera biogas i systemet.

Nu är bygget av Göteborgs första anläggning för flytande naturgas (LNG) i Energihamnen i Göteborgs Hamn igång. Anläggningen, som byggs av Swedegas, innebär nya möjligheter för LNG-drivna fartyg som anlöper Göteborgs Hamn och beräknas tas i drift under 2018.

Swedegas bildades 1976 och har idag en omsättning på 400 MSEK och ett 40-tal anställda. Bolaget har sitt säte i Göteborg och ägs av Enagas och Fluxys sedan 2015. www.swedegas.se