Vi söker nu en Ekonom till Backa pastorat

Vi söker nu en Ekonom till Backa pastorat

Backa pastorat är en del av Göteborgs stift är som ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 178 församlingar, 69 ekonomiska enheter som består av 30 församlingar, 39 pastorat (med 148 församlingar). Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Backa pastorat omfattar Backa församling och Tuve-Säve församling och sträcker sig från Rödbo i norr till Brunnsbo i söder. Vår verksamhet har 4 områden och 8 kyrkor.

Vad kan vi erbjuda:

Backa Pastorat erbjuder en dynamisk arbetsplats där varje enskild individ är viktig. Vi ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om tjänsten:

Dina främsta arbetsuppgifter är att arbeta med löpande redovisning, budget och bokslut. Det innebär till exempel avstämningar, månadsrapportering, deklarationer, statistik och årsbokslut. I arbetsuppgifterna ingår även uppföljning av budget, arbete med stiftelseförvaltning samt presentation av budget och bokslut för kollegor och kyrkoråd. Du har ett nära samarbete med övriga medarbetare och rapporterar till den administrativa chefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna är;
 • Deklaration och årsredovisningar
 • Analys av budget och prognos
 • Upprättande av resultat-, balans- och likviditetsbudget
 • Kund- och leverantörreskontra
 • Moms- och skatteredovisning
 • Avstämningar och utredningar
 • Ta fram policys, riktlinjer inom området
 • Fastighetsekonomi
 • Inköp och upphandling/avtal
 • Rapportering till ledning
 • Övrig administration tex hantera avtalsdatabasen
Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad, självgående och prestigelös. Vi ser också att du har hög ansvarskänsla samt hög social kompetens. Du tycker om att möta, utveckla och inspirera dina kollegor, chefer och förtroendevalda. Vidare ser vi att du är en lagspelare med ambitioner att presentera budget och bokslut på ett pedagogiskt sätt för hela arbetslaget.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Tjänsten kräver god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska samt god systemvana. Du förväntas att tillhöra Svenska Kyrkan och dela deras värderingar. B-körkort är ett krav.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 9 dec (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.