Vikariat Supply Chain Planner

Vikariat Supply Chain Planner

Har du ett stort intresse för logistik och flöden? Vill du utvecklas inom logistikområdet och lära dig mer om processflöden utifrån ett krossfunktionellt perspektiv? Drivs du av att leverera bästa möjliga service? Då kan du vara vår nya vikarierande stjärna till vårt team Supply Chain Planning. Placeringen är på vårt fina huvudkontor i centrala Göteborg.

Ditt huvudfokus som Supply Chain Planner är att arbeta med Sales & Operations planning. Detta innebär bland annat att hålla dialog mellan olika avdelningar inom bolaget för att optimera lagernivåer och säkerställa rätt artikel, vid rätt plats och tid till rätt kvantitet enligt våra kunders önskemål och vår logistik strategi. Som Supply Chain Planner samarbetar du genom hela processflödet och har en nyckelroll i att driva vår logistik utifrån våra mål och strategi. Du ansvarar för KPI:er inom ditt område såsom servicegrad, lageromsättningshastighet, lagervärde och writedown värde.

Emelie Larsson är vår Supply Chain Planning Manager. Hon har varit på Solar i 7 år och tog över ansvaret för teamet 2018. Emelies största fokus är samarbetet i teamet och hon jobbar starkt mot att ha en öppen och konstruktiv dialog som utgångsläge i all utveckling. "Tycker man om logistik och vill kunna arbeta kross-funktionellt för att utveckla arbetet är rollen som Supply Chain Planner en spännande utmaning." Emelie har valt att utvecklas på Solar för att hon tycker att det finns en lyhördhet för förändringar och att möjligheterna att påverka arbetet är stora.

Vi erbjuder

Ett omväxlande och utmanande vikariat hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VVS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Vi är övertygade om att vi är Stronger Together genom att tillsammans skapa en dynamisk miljö och kontinuerligt arbeta för att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter.

Fokusområden
 • Ansvar för servicegrad och lageromsättningshastighet inom ditt område
 • Kontakt med leverantör
 • Uppföljning av leverantörsprestanda
 • Frekvent hålla intern dialog med sälj- och marknad för att kunna justera prognoser vid projekt och ökad/minskad försäljning
 • Analys av trender och säsongsmönster
 • Driva och utveckla Sales & Operations Planning processen inom ditt område
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med 2-års logistik inriktning
 • Flytande engelska i tal och skrift
 • Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom materialplanering
 • Mycket goda kunskaper i Office paketet, särskilt excel
 • SAP, SO99 kunskaper och arbete med S&OP är meriterande
Profil

Som person ser vi att du har ett proaktivt arbetssätt. Du initierar gärna idéer och är drivande i förbättringsarbete. Du har en hög ansvarskänsla samt förstår vikten av stabila och hållbara processer genom hela flödet i företaget. Vidare är du social och kommunikativ och tycker om att arbeta med många kontaktytor. Andra egenskaper vi värdesätter i denna roll är att du är analytisk och strukturerad samt tycker om att arbeta med siffror. Självklart har du ett stort intresse för logistik och är intresserad av att utveckla dig inom detta område.

Låter detta som du?

Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan snarast.

Vikariatet avser i första hand perioden 2 augusti - 31 december 2021.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Emelie Larsson, Supply Chain planning Manager, mobil: 0727-053311, email: emelie.larsson@solar.se

Välkommen med din ansökan via nedan länk!
Mer info
Kontaktperson Emelie Larsson
Telefon 0727 05 33 11
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Vikariat
Hemsida http://www.solar.eu
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (14 dagar kvar)