Befälhavare och Däckspersonal

Befälhavare och Däckspersonal

Säsongsanställda
Inför sommarsäsongen 2020 söker vi säsongsanställda till Styrsöbolaget för arbete ombord på båtarna i Göteborgs södra skärgård och i Göteborgs hamn. Samtliga tjänster söker du via Styrsöbolagets hemsida: www.styrsobolaget.se/jobb. Välkommen med din ansökan!

Befälhavare
I arbetet som befälhavare ställer vi höga krav på säkerhet, drift samt båtens skötsel. Du skall kunna framföra båten på ett säkert sätt och du har det yttersta ansvaret för allt som händer med och ombord på båten. Som befälhavare är du arbetsledare för besättningen ombord. Det är viktigt att du är serviceinriktad och alltid sätter fartygets säkerhet samt kundens bästa i centrum. Arbetet innefattar även delaktighet i fartygets skötsel.

Dina arbetsuppgifter
 • Du ansvarar för fartygets, passagerarnas samt besättningens säkerhet ombord.
 • Du ansvarar för att gällande tidtabeller på ett säkert sätt.
 • Du är arbetsledare för övrig besättning och har ansvar för arbetsmiljön ombord vilket innefattar både fysisk och psykosocial arbetsmiljö.
 • Du har ansvar för fartygets maskinskötsel, såsom daglig service, inspektion och funktion.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i tjänsten är du en person med god ledarförmåga. Du tycker att säkerheten är viktigast, men har också en utpräglad servicekänsla. Som person är du duktig på att leda andra på ett föredömligt sätt och kan fatta beslut även i pressade situationer. Du är samarbetsorienterad, har ett högt säkerhetstänkande och är ansvarstagande. Det är också viktigt att du tycker om att arbeta självständigt och trivs med att uppnå resultat.

Behörigheter och certifikat
 • Fartygsbefälsbehörighet lägst klass VI
 • CCM behörighet (krishantering)
 • Radiocertifikat, lägst SRC
 • Utbildning i grundläggande säkerhet / Basic Safety är meriterande
Om du inte uppfyller krav på krishantering eller utbildning i grundläggande säkerhet är du välkommen med din ansökan ändå. Rederiet kan stå för vissa utbildningskostnader under förutsättning att du tar anställning en hel sommarsäsong.

Sommarsäsongen är vecka 23–34 och du behöver även vara tillgänglig för utbildning under april och maj.

Urvalet sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 mars.Tjänsten söker du via Styrsöbolagets hemsida: www.styrsobolaget.se/jobb

Vi kan inte ta emot ansökningar via mail.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Roosemark – maria.roosemark@styrsobolaget.se eller 031-69
64 08

Däckspersonal
Som lättmatros eller jungman på Styrsöbolaget har du ett omväxlande och serviceinriktat arbete. I arbetet ingår regelbundet underhåll av fartygets maskiner samt passagerar- och personalutrymmen. Säkerheten ombord, liksom kundservicen är centrala delar i däckspersonalens arbete. Du bistår våra passagerare med försäljning av färdbevis samt informationsservice.

Dina arbetsuppgifter
 • Du skall vara tillgänglig för passagerarna, det innebär att du håller uppsikt över passagerarna och de skall ha möjlighet att få kontakt med dig under resan.
 • Medverka i fartygets skötsel och se till att det alltid är ordning och reda, helt, rent och snyggt ombord, så väl i besättningsutrymmen som i passagerarsalonger, toaletter och på däck.
 • Vara väl insatt i maskinanläggningens system, funktion och skötsel samt elsystem.
 • Delta i fartygets maskinskötsel, det vill säga daglig service, inspektion, funktion och bunkring.
 • Du ansvarar för biljettförsäljningen ombord.
 • Som däcksman är du underställd befälhavaren ombord.
Dina personliga egenskaper
För att lyckas i tjänsten är du en person som är lösningsorienterad, tar eget ansvar och tycker om att jobba självständigt. Du har lätt att kommunicera och trivs i kontakten med människor eftersom du i rollen har mycket kontakt med passagerare.

Behörigheter och utbildning
 • Lättmatrosbehörighet
 • Examen maskinbefäl klass VIII är meriterande
 • Utbildning i grundläggande säkerhet / Basic Safety är meriterande
Sommarsäsongen är vecka 23–34 men du behöver vara tillgänglig för utbildning från april månad.

För arbete ombord krävs att du har fyllt 18 år.

Urvalet sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt,
dock senast den 1 mars. Tjänsten söker du via Styrsöbolagets hemsida: www.styrsobolaget.se/jobb

Vi kan inte ta emot ansökningar via mail.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magalí Guzmán– magali.guzman@styrsobolaget.se eller 031-69
64 18.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Sjöfart, Sjökapten
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Styrsöbolaget är ett rederi som bedriver passagerar- och frakttrafik i Göteborgs södra skärgård och Göteborgs hamn på uppdrag av Västtrafik och Trafikkontoret. Trafiken bedrivs med 19 fartyg och vi transporterar årligen 5,5 miljoner passagerare, 6500 fordon och

9700 ton gods. Vi är drygt 120 tillsvidareanställda och omsätter ca 200 miljoner kronor. Styrsöbolaget ingår i den internationellt verksamma koncernen Transdev