Managementkonsult inom Informationshantering

Managementkonsult inom Informationshantering

Om vår kund

Ekan Management är ett personalägt managementkonsultbolag med kontor i Stockholm och Göteborg. Vi kombinerar erfarenhet och visdom efter 40 år i branschen, med nytänkande och idérikedom - medelåldern på Ekan är 44 år, och just nu är mer än hälften av oss kvinnor. Vi anser att karaktär och kompetens är viktigare än allt annat. Vår framgång bygger på modet att utmana status quo, vår förmåga att involvera människor och kraften att förverkliga morgondagens verklighet. För detta krävs mångfald, drivkraft och stor nyfikenhet. Om du är ansvarstagande och har en stark inre drivkraft erbjuder vi en dynamisk arbetsmiljö där du får stort utrymme att förverkliga dina idéer. Vi tror nämligen inte att man kan forma kundernas morgondag om man inte samtidigt har möjlighet att skapa sin egen.

Dina arbetsuppgifter
Ekan Management växer och har behov av fler drivna medarbetare. Våra uppdragstyper inom detta område handlar om att förstå kundens verksamhet och behov samt att skapa struktur, styrning och kontroll av information genom digitalisering och verksamhetsutveckling. Frågorna omfattar även bland annat digital och konventionell arkivering, dokumenthantering, ledningssystem och tillämplig lagstiftning - exempelvis GDPR. Hos oss på Ekan kommer du även få arbeta i andra typer av uppdrag inom management och verksamhetsstyrning, och i både privata företag och offentliga verksamheter.

Dina främsta arbetsuppgifter som konsult innebär att arbeta med:
  • Förstudier och analys av våra kunders utvecklingsbehov
  • Agera som teammedlem eller projektledare
  • Införandeprojekt t.ex. införande av e-arkiv samt dokument- och ärendehantering för offentlig verksamhet
  • Framtagning av rapporter, styrgruppsmaterial och beslutsunderlag
  • Bidra i utvecklingen av våra metoder kring informationshantering
Om tjänsten
Anställningen är ett konsultuppdrag genom oss hos vår kund EKAN. Du kommer därmed att bli anställd av oss på Studentwork och arbeta hos Ekan under första halvåret. Efter den tiden finns stora möjligheter att du blir erbjuden en anställning internt under förutsättning att alla parter är nöjda.

Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är förlagda under dagtid. Vi ser gärna en start i vår. Vi tillämpar ett löpande urval och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Din profil
Du som är intresserad av den här tjänsten har förmodligen en utbildning inom ekonomi, offentlig förvaltning eller motsvarande. Vi hoppas att du har någon erfarenhet av arbete inom en offentlig verksamhet. Vi ser mycket positivt på reell erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling, projektledning, systemimplementering eller förändringsledning. Likaså är det mycket meriterande om du har erfarenhet från offentlig verksamhet med intresse, omvittnad kunskap och erfarenhet inom digital informationshantering.
Men vi är även öppna för dig som har rätt utbildningsgrund med ett starkt intresse av rollen som konsult och arbetet med informationshantering samt implementering.

Som person tror vi att du är strukturerad och självgående, finner dig lätt i nya sammanhang, är nyfiken och intresserad av verksamheter och deras organisation. Vi letar efter dig som är "ödmjukt kaxig" - trygg i dig själv, men aldrig på andras bekostnad. Din inre drivkraft är viktig eftersom konsultrollen på Ekan kombinerar stora mått av både frihet och ansvar. Då du till stor del kommer att arbeta i våra kunders verksamhet tror vi att du trivs med en föränderlig miljö, är social och flexibel. Ekan erbjuder det mindre företagets personliga kultur, och det växande företagets drivkraft, där varje medarbetare utgör en betydande del av helheten.

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.

Vi på Studentwork ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Mailet kommer från Psycruit och det tar cirka 10 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Studentwork kommer svaren gås igenom mer ingående.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Konsult
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 feb 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.