Junior Managementkonsult inom Ekonomi och Digitalisering

Junior Managementkonsult inom Ekonomi och Digitalisering

Om vår kund
Ekan Management är ett personalägt managementkonsultbolag med ursprung från forskning vid Handelshögskolan i Göteborg. Vi har funnits i över 30 år och har långvariga kundrelationer med en stor spännvidd i våra uppdrag. Vår framgång bygger på modet att utmana status quo, vår förmåga att involvera människor och kraften att förverkliga morgondagens verklighet.

Dina arbetsuppgifter
Ekan Management arbetar med ett omfattande digitaliseringsprogram som involverar väldigt många intressenter och leverantörer. Projektet med systemimplementering hos en av deras kunder är i behov av stöttning och du kommer att bli en del av ett samarbetande team hos deras kund tillsammans med representanter från Ekan Management.

Detta är en roll som projektstöd där du har varierande arbetsuppgifter, högt som lågt. Du kommer att ha en betydande roll för hela projektet som innebär att arbeta tätt med kundens ekonomiska flöden och systemimplementering.

Dina främsta arbetsuppgifter som projektstöd innebär att arbeta med:
  • Genomförande av test av system och integrationer
  • Implementeringsaktiviteter
  • Mötesförberedning och mötesdokumentation
  • Framtagning av rapporter, styrgruppsmaterial samt beslutsunderlag
  • Analys och uppföljning
  • Budget och ekonomiska prognoser
Tjänsten är en heltidsanställning med omgående start och med placering i Göteborg. Detta är ett konsultuppdrag på 6 månader, med chans till förlängning i uppdraget eller anställning hos kund förutsatt att alla parter är nöjda.

Vi tillämpar ett löpande urval och rollen kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Din profil
För att söka den här tjänsten bör du ha en utbildning inom ekonomi samt några års arbetslivserfarenhet av arbete med ekonomiska flöden samt löpande redovisning alternativt motsvarande kompetens utifrån en roll som controller eller konsult. Vi söker med andra ord dig som har goda teoretiska samt praktiska kunskaper inom ekonomi och ekonomisystem och som vill ta steget vidare till en konsultroll med fokus på ekonomiflöden, analys och digitalisering. Har du varit delaktig i systemimplementering tidigare så ser vi det som meriterande för rollen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna process. Som person tror vi att du är strukturerad, trivs med att arbeta med siffror och har en analytisk ådra. Då du kommer att arbeta som konsult hos slutkund tror vi även att du trivs med en föränderlig miljö, är anpassningsbar samt har god social kompetens.

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.

Vi på Studentwork ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Mailet kommer från Psycruit och det tar cirka 10 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Studentwork kommer svaren gås igenom mer ingående.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Konsult
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.