Simuleringsingenjör till TEXEL!

Simuleringsingenjör till TEXEL!

Vill du vara med på resan för att utveckla framtidens batteri? Trivs du på ett mindre bolag och med start-up miljö? Brinner du dessutom för att vår planets biologiska mångfald bevaras? Då har vi rollen för dig!

Information om uppdraget:

På TEXEL möts du av en väldigt familjär miljö där gemenskap och sammanhållning värderas högt, därför ser kollegorna ofta till att äta lunch tillsammans, för att inte glömma fredags-AW innan man tar helg. Du kommer ingå i ett team med jordnära och kompetenta kollegor. Alla på kontoret i Göteborg brinner för utvecklingen av deras produkt och letar nu efter sitt nya stjärnskott som vill vara med på denna resa och bygga framtiden tillsammans med TEXEL. I den här rollen får du möjlighet att samarbeta med massa stora internationella företag och universitet, vilket innebär inrikes och utrikes resor då och då. TEXEL är ett mindre bolag där alla har en nyckelroll och är med och påverkar!

TEXEL grundades av Lars Jacobsson med en vision om att hitta ett förnybart, effektivt och smart batteri. TEXELs batterilösning är 100 procent förnybar och är banbrytande på marknaden. Med innovativ teknik och fokus på en grönare och mer hållbar framtid har TEXEL bland annat blivit utvald finalist i Postcode Lotteries Green Challenge 2019 som är en av världens största tävling för hållbart entreprenörskap.

Rollen som Simuleringsingenjör kommer vara varierande och utmanande och kommer resultera i att du tar mycket egna initiativ. Du vågar tänka utanför boxen och får möjlighet till att nyttja dina teoretiska kunskaper och sätta dem i praktiken.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Driva utvecklingen av produkten
 • Ansvara för ritningar, CAD-arbete och simuleringar
 • Utföra simuleringar på högre systemnivå samt djupare komponent och delsystemsnivå
 • Termiska, kemiska, mekaniska samt systemsimuleringar
 • Vara en del av att bygga upp arbetssätten kring konstruktion och simuleringsarbete
 • Arbeta i nära samklang med tekniker, projektkoordinatorer och resten av teknikteamet
Detta är en direktrekrytering vilket innebär att vi på StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen och du får en anställning hos TEXEL. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är förlagda på kontorstider. Tjänsten planerar att starta omgående eller enligt överrenskommelse.

Detta söker vi:

Vi söker dig som:
 • Har en relevant högskoleutbildning som ingenjör inom Maskinteknik, energiteknik, kemiteknik eller liknande
 • Trivs i ett arbete med många kontaktytor
 • Är obehindrad i tal och skrift, både i engelska och svenska
 • Är djurvän och icke-allergisk då det finns flera hundar på kontoret
Det är meriterande om du:
 • Har Kompetens inom energiteknik, batterilagring, kemi, värmeöverföring, produktutveckling eller liknande
 • Har erfarenhet av arbete med värmeöverföringssimuleringar, CAD, materiallära, hållfasthet etc.
 • Har B-körkort
Vi ser att du är en problemlösare som är flexibel, nyfiken, och driven då högsta prioriteringen inom utveckling kan variera från dag till dag. Du har förmågan att själv ta ansvar och strukturera upp ditt arbete, samt kommunicera dina resultat med de andra i teamet. Då du kommer ansvara för vissa delar, krävs en noggrannhet i arbetet för att inte missa vitala detaljer i planeringen. I och med TEXELs stora kontaktnät behöver du trivas i ett arbete med många kontaktytor samtidigt som du vill jobba i ett litet team.

Passar ovan på dig? Sök redan idag då urval och intervjuer sker löpande!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sökord: Simulering, CAD, Konstruktör, Ingenjör, Konstruktion

Sökord: Simulering, CAD, Konstruktör, Ingenjör, Konstruktion
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com