Servicetekniker till SATO nordic i Göteborg!

Servicetekniker till SATO nordic i Göteborg!

Har du erfarenhet av teknisk support? Trivs i en kommunikativ och internationell miljö? Söker en omväxlandetjänst där du arbetar nära sälj, marknad och utvecklingsavdelning för Norden och Baltikum? Då har vi tjänsten!

Information om uppdraget:

SATO utvecklar, tillverkar och säljer utrustning och system inom automatisk Identifikation och data Insamling (Auto-ID). SATO finns representerad i Asien, Europa och Nord Amerika och är ca 5500 anställda i koncernen. I Göteborg ansvarar SATO för applikationsutveckling, modifiering av existerande skrivarprodukter, utveckling av nya skrivare samt arbetar med affärsutveckling och teknisk support mot SATOs kunder.

I rollen som Servicetekniker kommer du främst att arbeta med löpande tekniskt support ute hos kunderna(after-sales support) men även identifiera och hitta nya kundbehov(pre-sales support) där du arbetar nära tillsammans med säljteamet i Göteborg.

Vidare kommer du att assistera SATOs återförsäljare och slutkunder med att svara på frågor runt etikett och biljettskrivare. Detta kan inbegripa frågor om funktioner runt handhavande, mekanik, elektronik, intern mjukvara samt kring mjukvara såsom drivers och applikationer. Du kommer också att hantera inkomna skrivare som behöver repareras eller förberedas inför leverans samt hjälpa till med installationer hos kund. Det kommer även att bli aktuellt att hålla i utbildningar hos både slutkund och återförsäljare.

Du kommer framförallt att arbeta i ett team av Säljare, Teknisk Support samt Sälj/Marknadsadministratör men kommer även att komma i kontakt med, produktchefer och mjukvaruutvecklare.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen och du får en anställning hos SATO. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är förlagda på kontorstider. Tjänsteresor inom Norden kan förekomma, ca 10-20 dagar/ år. Tjänsten planeras att starta enligt överenskommelse, så snart vi har hittat rätt sökande.

Detta söker vi:

Vi söker dig som brinner för teknisk support, är serviceinriktad och är en lagspelare som vill erbjuda support som överträffar kundens förväntningar. Ett logiskt tänkande och ett praktiskt handlag tillsammans med sunt förnuft är också viktiga egenskaper då det är viktigt att kunna sätta sig in i kundens situation och behov för att erbjuda rätt teknisk support.

Vi ser helst att du har:
  • Några års arbetslivserfarenhet ifrån teknisk support och service och kanske tidigare arbetat med skrivare.
  • Ett intresse och förståelse för mjukvara och datorer.
  • Grundläggande förståelse för datanätverk.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav då koncernspråket är engelska.
  • Relevant utbildning, gärna inom teknisk support, datanätverk eller programmering.
Meriterande om du har:
  • Programmeringskunskaper
  • Erfarenhet ifrån Auto-ID branschen
  • Erfarenhet ifrån support av skrivare
Som person har du en hög social kompetens där tjänsten innebär mycket interna kontakter och ett nära samarbete med kunder och andra kollegor inom koncernen. Du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Vidare är du organiserad, strukturerad, logisk och analytisk.

Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande!

Sökord: Servicetekniker, teknisk support, supportingenjör, teknisk säljare

Sökord: Servicetekniker, teknisk support, supportingenjör, teknisk säljare
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com