Logistik- och transportutvecklare till Schenker Dedicated Services.

Logistik- och transportutvecklare till Schenker Dedicated Services.

Har du en akademisk utbildning med koppling till matematik, supply chain eller teknik? Är du en analytisk person som är duktig på att visualisera lösningar samt bygga relationer med såväl kunder som kollegor? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Information om uppdraget:

Schenker är ett av världens största logistikföretag med cirka 4 000 medarbetare på cirka 50 orter i Sverige. Företaget erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter till lager- och logistiklösningar. Schenker Dedicated Services AB (SDS) är en oberoende 4PL-operatör inom DB Schenker Group som erbjuder kundanpassade transportnätverk för kunder med särskilda logistikbehov. SDS växer och utökar nu sitt kontor i Göteborg med en logistik- och transportutvecklare.

I rollen som logistik- och transportutvecklare kommer du att analysera, optimera samt utveckla transportflöden för företagets kunder och uppdragsgivare. Vidare kommer du att ansvara för regelbundna upphandlingar av transport och lagertjänster. Dessa upphandlingar sker på en internationell transportmarknad och värdet uppgår till 400-500 miljoner SEK årligen.

Tjänsten är bred och du kommer att få insyn i alla företagets delar då du har nära samarbeten med de olika enheterna. Ditt arbete innefattar såväl konceptuell framtagning av logistiklöningar som praktisk implementering och affärsutveckling.

Detta är en rekrytering vilket innebär att StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen men du får en anställning hos SDS. Tjänsten kommer att starta enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Detta söker vi:

För att passa in i tjänsten har du:
  • Erfarenhet inom logistikbranschen
  • Generell förståelse för Supply Chain och Lean
  • Goda kunskaper i Excel och/eller QlikView
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal och skrift.
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning med koppling till matematik, supply chain eller teknik. Det är meriterande med erfarenhet av internationella transporter, lager-/transportlösningar, projektledning och/eller affärsutveckling.

Stor vikt kommer läggas vid personligheten och vi tror att du som söker har mycket god analytisk förmåga. Vidare bör du ha en god förmåga att visualisera lösningar och vara duktig på att bygga relationer samt kommunicera med såväl kunder som kollegor.

Stämmer ovanstående in på dig? Gör din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se