Industrial Engineer sökes till Plastal!

Industrial Engineer sökes till Plastal!

Är du utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör och letar efter en ny karriärmöjlighet? Är du självgående, duktig på att kommunicera och trivs i en problemlösande roll? Då kan Plastal ha rätt tjänst för dig!

Information om uppdraget:

Studentconsulting söker för Plastals räkning en Industrial Engineer till deras verksamhet i Arendal. Som Industrial Engineer förväntas du vara med att ta fram samt tillämpa de mest effektiva och kostnadseffektiva metoderna för industriell produktion inom organisationen. Du utformar system som integrerar material, utrustning, information samt människor i övergripande produktionsprocesser.

Du kommer att arbeta med att eliminera eller minska förluster i produktion och relaterade processer genom att använda dig av LEAN metoder och verktyg. Du ser över vilka maskiner och utrustning vi behöver i verksamheten samt dess placering för att säkerställa det mest effektiva flödet i fabriken.

Du är även med och utvecklar metoder som kommer användas för att utföra alla uppgifter som är kopplade till produktion, inklusive utformning av system för kvalitetskontroll, distribution och lager. Vidare fastställer du arbetsinstruktioner och balansering av bemanning samt föreslår och implementerar system för utvärdering av arbetsprocesserna samt rekommenderar metoder för att förbättra effektiviteten för medarbetarna.

Du kommer även att utvärdera status på ergonomin genom hela produktionsflödet, samt optimerar layout genom att flytta om eller ersätta utrustning. Du kommer rapportera till vår Beredningschef men också jobba nära produktions- och logisitkledningen.

Detta är en rekryteringsprocess vilken sköts av Studentconsulting men du blir anställd direkt hos Plastal. Arbetstider är kontorstid, måndag-fredag med möjlighet till flexibla arbetstider. Startdatum så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för tjänsten krävs:
  • Examen som civilingenjör eller högskoleingenjör.
  • Goda kunskaper inom matte, statistik, fysik, datorapplikationer med mera.
  • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.
Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet inom industri samt programmeringskunskaper eller kunskaper i exempelvis Matlab, AutoCad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du trivs att arbeta såväl inne på kontoret som ute i produktionsverksamheten.

Du är duktig på att kommunicera med såväl kollegor som externa parter och trivs med att vara spindeln i nätet. Vi söker dig som har en väl utvecklad analytisk och matematisk förmåga där du har lätt att förstå siffror och samband. Ditt arbete är mycket självständigt och du kommer att arbeta tvärfunktionellt med andra grupper vilket sätter krav på dig att ha förmågan att kunna kommunicera på alla nivåer. Vi ser även att du har en väl utvecklad initiativförmåga och ett starkt driv.

Om arbetsgivaren:

Plastal är din partner när det kommer till termoplast för fordon och erbjuder formsprutning, målning, montering och logistik.
Vi har anläggningar i Göteborg, Simrishamn, Raufoss (Norge) och Gent (Beligen). Vi levererar kostnadseffektiva, avancerade plastlösningar från design till färdig produkt. Plastal erbjuder kompletta plastlösningar genom ständig förbättring, utveckling och i samband med våra värdeord respekt, utveckling och ansvar. Sedan 2016 är vi en del av Plasman group. Du hittar mer information på vår hemsida www.plastal.com. På vår enhet i Arendal, Göteborg arbetar omkring 400 medarbetare med formsprutning, målning, montering och logistik för fordonsindustrin.

Sökord: Matlab, Produktion, Högskoleingenjör, Civilingenjör, Industrial Engineer

Sökord: Matlab, Produktion, Högskoleingenjör, Civilingenjör, Industrial Engineer
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 30 mars 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com