IT-chef sökes till Gislaveds Kommun

IT-chef sökes till Gislaveds Kommun

Vill du arbeta strategiskt med att leda och stödja Gislaveds kommun i deras IT-strategiska arbete och i ett verksamhetsstödjande perspektiv? Söker du efter ett inspirerande arbete som chef där du får bidra i vår spännande utvecklingsresa?

Information om uppdraget:

Vi söker nu dig som har en passion för samhällsfrågor och IT:s strategiska roll i det. Du bär ett strategiskt utvecklingsfokus och har förmåga att leda Gislaveds kommun vidare under en pågående utvecklingsresa inom ditt ansvarsområde.

I din roll som IT-chef leder, driver, utvecklar, samordnar och följer du upp kommunens verksamhetsstödjande IT-arbete. Det gör du i ett förvaltningsövergripande perspektiv tillsammans med övriga medarbetare inom IT-avdelning, kommunledning, förvaltningsledning samt företrädare för verksamheten.

Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni proaktivt och strategiskt samtidigt som ni dagligen levererar ett verksamhetsnära styr och stöd inom IT till kommunens verksamheter som en naturlig del för att öka värdet av kommunens leveranser.

Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för IT-avdelningen som har ca 25 medarbetare, varav två enhetschefer. Styrande för tjänstens innehåll är den digitala agendan, IT-strategi och upprättade samarbetsformer med andra roller, tjänster och forum.
Som IT-chef ingår du i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp. Du jobbar nära politiska företrädare och kommundirektören och du rapporterar direkt till biträdande kommundirektör.

IT-avdelningen är en styr- och stödfunktion för hela kommunens organisation som kontinuerligt utvecklas för att möta samhällsutvecklingen. Gislaveds kommun är inne i ett större förändringsarbete med en ny nämnd- och förvaltningsorganisation från den 1:a januari 2023. De närmaste åren kommer att präglas av kommungemensamt förbättrings- och utvecklingsarbete kring styr- och stödprocesser, arbetssätt, kultur, värderingar och förhållningssätt samt i detta utveckla ledarskap, medarbetarskap och samarbete med ett kundorienterat fokus.

Detta söker vi:

I din bakgrund finns relevant högskoleutbildning med inriktning mot IT eller erfarenhet som bedöms som likvärdigt. Du ska ha djup erfarenhet från IT-området samt erfarenhet från uppdrag i ledande positioner inkl. projektarbete och projektmetodik. Du bör ha erfarenheten från liknande arbete inom politisk styrd organisation eller erfarenhet från en större organisation i privat sektor.

Ditt tydliga kundfokus tillsammans med ditt strategiska tänk och helhetsperspektiv bidrar till att vi som kommun arbetar proaktivt med IT i framkant. Ditt inkluderande, förtroendeingivande och serviceinriktade arbetssätt involverar organisationens politiker, chefer och medarbetare att aktivt arbeta med IT i en tydlig riktning samt med gemensamma förhållningssätt och arbetssätt.

Ditt ledarskap präglas av tillit, lyhördhet, omtänksamhet och tydlighet. Genom din kreativitet, tillgänglighet och analytiska förmåga leder, engagerar och utvecklar du både verksamhet och medarbetare. Du bär ett modernt tankesätt kring IT där du tillsammans och genom dina medarbetare säkerställer en hög kvalitet i ert arbete och skapar goda förutsättningar för hela organisationens förmåga att skapa värde i kommunens leveranser.

Du kommunicerar med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska. Med din ödmjukhet, öppenhet och ditt ansvarstagande är du som ledare en förebild i organisationen och en god företrädare för Gislaveds kommun.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt ledarskap.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd säkerhetsprövning.

För frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Elisabeth Mackenhauer på elisabeth.mackenhauer@studentconsulting.com
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 2 december 2022
Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren:

I vår del av Småland lever vi livet med närhet till allt som är viktigt. Här börjar outdoorlivet utanför din port. Här känner du farten mot dina kinder från utförsåkningen på Isaberg, eller det glimrande vattnet från fisketuren i någon av våra 388 sjöar. Här känner du pulsen öka under starten på racet vid motorbanan i Anderstorp eller speedwaybanan i Gislaved. Här känner du rysningen i kroppen av den mäktiga känslan när vår egen symfoniorkester slår an konsertens första toner.

Här är vi arbetsamma. Vi driver företag, såväl stora internationella bolag som små enskilda företag där alla är viktiga för hela vår regions utveckling. Vi andas företagsamhet och entreprenörskap.

Det här kan du bli en del av och göra till din plats. Här kan du få allt, och lite till för att livet ska funka.

Välkommen till Gislaveds kommun - en del av Småland!

Sökord: IT-chef, IT, Småland

Sökord: IT-chef, IT, Småland
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com