Försäkringsrådgivare till If Skadeförsäkring (Volvia)!

Försäkringsrådgivare till If Skadeförsäkring (Volvia)!

Är du Volvias nästa försäkringsrådgivare? Vill du vara med och trygga personers vardag och samtidigt utveckla dina kunskaper inom försäljning? Då är det dig vi söker!

Information om uppdraget:

Volvia grundades 1959 av Volvo med visionen att förenkla bilägandet för alla Volvoägare. Idag ägs Volvia av If men uppgiften för Volvia är den samma - att genom ett nära samarbete med Volvo Cars, Volvohandlarna och andra partners skapa lösningar som gör det enklare, smidigare och tryggare för kunderna. Oavsett om det är en egen bil, företagsbil eller lastbil. Vi är marknadsledande och har idag ca 400 000 kunder.

Om rollen:

Som försäkringsrådgivare på denna avdelning arbetar du i huvudsak med att ta emot inkommande samtal från befintliga och potentiella kunder. Ditt uppdrag är att genom rådgivande försäljning hjälpa kunder att hitta rätt försäkringslösning och genom detta skapa ett förtroende. Utöver Volvias märkesförsäkringar erbjuder dom totala försäkringslösningar, såsom villa-, hem och personförsäkringar. Du ser över och tar initiativ till att säkerställa att kunden är rätt försäkrad. Du genomför hela säljprocessen från att kunden ringer in till signerad försäkring. Som försäkringsrådgivare har du en viktig uppgift att i varje kontakt, ge kunden det bästa av If.

Om teamet:

Välkommen till vårt team där den gemensamma drivkraften är rådgivning och försäljning i världsklass, något som kan göra stor skillnad i våra kunders liv. Volvia gör alltid vårt yttersta för våra kunder, men också för varandra inom teamet. I en kultur där man både stöttar och utmanar varandra är det lätt att växa, både som grupp och i sin yrkesroll.

If är fyra team med totalt ca 60 försäkringsrådgivare som alla arbetar med kunden i fokus - något som genomsyrar allt vi gör och utvecklar. Här har alla en väldigt varierad bakgrund sett till tidigare erfarenhet. Det som enar personalen är deras uppdrag och den gemensamma drivkraften att ge meningsfull rådgivning och försäljning, som gör stor skillnad i deras kunders liv.

Du erbjuds:
 • En inkluderande arbetsmiljö där alla är välkomna
 • Lunchförmån
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter i det största försäkringsbolaget i Norden
 • Sociala aktiviteter
 • Möjlighet till en hybrid arbetsplats
 • En hälsofrämjande arbetsplats som exempelvis erbjuder friskvårdsbidrag
 • Rabatt på försäkringar tecknade hos If skadeförsäkringar
 • Hög pensionsavsättning
Det moderna kontoret är verksamhetens hjärta, men If erbjuder en flexibel arbetsplats där även valmöjligheten till hemarbete är möjlig. Tjänsten är på heltid och du kan börja som tidigast 08:00 och sluta senast 17:30 måndag - fredag. Du arbetar enligt ett 8 veckors schema och den genomsnittliga veckoarbetstiden är 37,75h.

Tjänsten är på heltid och startar den 9 januari 2023. Vid start får du en gedigen utbildning inom försäkringsrådgivning och säljteknik som gör dig redo för den betydelsefulla roll du kommer att ha hos If Skadeförsäkring. För denna tjänst sköter StudentConsulting rekryteringsprocessen och du anställs sedan direkt av If Skadeförsäkring.

Detta söker vi:

Vi söker dig som brinner för en god kundresa och försäljning - och vill bli den bästa rådgivaren tillsammans med dina kollegor. Du är optimistisk, har förmågan att hålla fast vid långsiktiga mål och ger inte upp vid motgångar. För de flesta människor är försäkringar ett område där de behöver rådgivning, du behöver därför på ett nyfiket och modigt sätt vägleda varje kund. Genom ditt engagemang i att hjälpa varje kund att bli rätt försäkrad äger du din prestation och din framgång. Du har ett genuint intresse för människor som du är i kontakt med och har lätt för att skapa nya relationer genom ett positivt fördomsfritt förhållningssätt - såväl med kund som med kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har också:
 • En avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av försäljning och/eller service. Det är meriterande om du haft arbetat med försäljning över telefon.
 • Talar och skriver svenska obehindrat och har goda kunskaper i engelska då detta krävs för att kommunicera effektivt med våra kunder.
 • Känner dig trygg med dator och telefon som dina främsta verktyg.
Passar ovan på dig? Sök redan idag då urval och intervjuer sker löpande!

Rollen omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Slutkandidater kommer därför genomgå en bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell. Utöver referenstagning kan även kontroll av kandidater komma att göras via internet och sociala medier.

Sökord: Försäkringsrådgivare, Rådgivare, Kundtjänst, Kundsupport, Säljare

Sökord: Försäkringsrådgivare, Rådgivare, Kundtjänst, Kundsupport, Säljare
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com