Driven Investment Analyst till Almi Invest GreenTech!

Driven Investment Analyst till Almi Invest GreenTech!

Är du intresserad av att arbeta med innovativa startups inom klimatområdet och analysera dem inför en potentiell investering? Vill du sätta dig in i de hetaste teknikerna inom bland annat energiomställning, bioekonomi och foodtech? Se då hit!

Information om uppdraget:

Almi Invest GreenTech är en riskkapitalfond på 650 miljoner kronor som investerar i innovativa tillväxtbolag med stor potential att reducera utsläpp av växthusgaser. Hittills består portföljen av 31 bolag inom ett flertal sektorer. GreenTech-fonden har investerat i allt från genomskinliga solceller, laddlösningar för elfordon, digital plattform för batteriteknologi, biobaserad plast, grönt stål, grönt gödsel, cirkulär affärsmodell för möbler till fabriker för slamhantering och teknik för återvinning av kläder med syfte att skapa nya textilier. Läs mer på www.almiinvest.se/greentech.

Vi är en tight grupp på sex erfarna personer med olika bakgrund och kompetenser som är utspridda i landet med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu söker vi en driven, junior investeringsanalytiker som med fördel har sin hemvist i Göteborg.

Rollen

Som investeringsanalytiker stödjer du teamet i dealflow-arbetet genom att analysera och strukturera investeringar. Du arbetar med datainsamling och analyser inför potentiella investeringar. Du hjälper till med vårt interna arbete och blir en hjälpande hand till både Investment Managers med investeringar och Fund Manager med utveckling av fonden. Du arbetar externt med att träffa entreprenörer, startups, inkubatorer och andra investerare i sökandet efter nästa framgångsrika bolag som vill erövra världen och göra den till en bättre plats.
Vi söker dig som är affärsinriktad, smart och ambitiös - och som vill vara med och utveckla startups inom klimatområdet.

Arbetet innebär bland annat;
  • Ansvara för och optimera investeringsprocessen så att analyser och beslut blir effektiva
  • Stötta Investment Managers i möten och investeringsbedömning av startups
  • Analysera ny innovation, teknik och bolag
  • Identifiera intressanta bolag för att bygga kvalitativt dealflow
  • Vara delaktig i att göra GreenTech-fonden attraktiv i olika nätverk och startup miljöer
  • Hjälpa till med att bygga analysverktyg och strukturkapital inom fonden
  • Göra uppföljningar och presentationer av fonden och dess investeringar
Att arbeta på Almi Invest GreenTech

Almi Invest GreenTech är ett aktivt och transaktionsintensivt riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög, likaså är det högt i tak med stor möjlighet att påverka och självständigt driva frågor som är relevanta för fonden och våra innehav.

Du kommer ingå i ett team där vi utmanar och utvecklar varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter, där vi tillsammans och ofta med våra starka nätverk av investerare utvecklar våra bolag till sin fulla potential. Vi är ett nationellt, distribuerat team som finns på olika platser i landet och lägger mindre vikt vid vår geografiska bas så länge vi fångar upp de bästa och mest lovande innovativa bolagen i Sverige inom vårt domänområde.

I GreenTech-teamet ingår en klimatanalytiker, fyra Investment Managers och du rapporterar till Fund Manager och VD för fonden. Snart ingår också ytterligare en Investment Manager i teamet. Idag har vi kontor i Lindholmen Science Park men kommer under 2023 flytta till nya Våghuset vid Järntorget i centrala Göteborg.

Detta söker vi:

Vem är du och vad drivs du av?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, civilekonom eller civilingenjör. Något års arbetslivserfarenhet är meriterande. Du har stort intresse för och kunskap om klimat- och miljöteknik, förnybar energi, CO2-utsläpp och liknande som är av betydelse för en domäninriktad sektorsfond. Du är datadriven och kan kondensera komplex information till slutsatser och rekommendationer. Som fond investerar vi ofta i deeptech, hårdvara och forskningsnära innovationer så vi ser gärna att du är tekniskt väl bevandrad. Erfarenhet från tillväxt- och teknikbolag är meriterande.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

För att lyckas i rollen behövs ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Då vi i hög utsträckning arbetar digitalt och från olika platser är det viktigt att du är självständig och på egen hand driver och ansvar för arbetet. För dig är det också viktigt att ingå i en organisation med en stark värdegrund som bygger på ett hållbart samhälle som ledstjärna. Du har själv hög integritet och gott omdöme. Är du dessutom en positiv och serviceorienterad person som har lätt för att samarbeta med andra, tror vi att du kommer trivas mycket bra hos oss!

Passar detta in på dig? Hjälp oss förändra världen genom att skapa nya framgångsrika och konkurrenskraftiga succébolag inom klimatområdet! Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsfirma StudentConsulting. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Johansson, sara.johansson@studentconsulting.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren:

Om Almi Invest GreenTech

Almi Invest GreenTech (www.almiinvest.se/greentech) är en riskkapitalfond som investerar i och bygger innovativa bolag som reducerar utsläpp av växthusgaser och som löser våra klimat- och miljöutmaningar. Fonden förvaltar 650 miljoner kr och har sedan start 2017 investerat i 31 bolag varav två börsnoterats. Relevanta områden är energi, transport, industri, material, livsmedel, jord- och skogsbruk, avfallshantering samt cirkulära affärsmodeller. Fonden kommer under 2022 påbörja arbetet med att resa en andra fondgeneration på 700-900 miljoner kr.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Investeringar sker i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar ca 3,5 miljarder kr och har sedan start investerat i 700 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik, Apple och Amazonägda Twitch eller uppnått miljardnotering på börsen. Portföljen består av 372 bolag med ett marknadsvärde på 34 miljarder kr.

Sökord: Investerare, Ingenjör, Investeringsanalytiker, Analytiker, Tech

Sökord: Investerare, Ingenjör, Investeringsanalytiker, Analytiker, Tech
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 25 aug 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com