Stena Renewable har som uppdrag att uppföra och långsiktigt äga och förvalta produktiva vindparker. Bolaget är en ung och snabbrörlig organisation med tio anställda fokuserade på att utveckla nya projekt och förvalta redan drifttagna anläggningar. Stena arbetar för goda relationer med markägare, kommuner, länsstyrelser och andra som är berörda av våra vindkraftprojekt.

Vi skall nu rekrytera en Projektledare som kan driva projekt genom hela processen till vindparker i drift, givetvis med gott stöd från kollegor och konsulter.

Eftersom vi är långsiktiga ägare till våra vindkraftverk är kvalitet i arbetet viktigt. Stena Renewables projektorganisation har uppdraget att identifiera bra områden för vindkraft, teckna arrendekontrakt, arbeta fram tillstånd enligt miljöbalken, projektera samt genomföra byggnation av våra vindparker. Vi är en utpräglad beställarorganisation med många externa kontakter.

Arbetet som projektledare omfattar tillståndshantering enligt miljöbalken, kommunikation med kommuner, närboende och markägare, utvärdering av vindresurser, optimering av projektområden med placering av vindkraftverk, projektering av vägar, elnät och fundament samt byggnation av projekten. Tjänsten är mycket utåtriktad och innebär att vårda kontaktytor som markägare, myndigheter, konsulter och leverantörer. Arbete och planering sker långsiktigt och genom många viktiga beslut, såväl strategiska som i det dagliga. Inom Stenasfären tillämpas ett decentraliserat affärsmannaskap vilket medför att du får ett stort ansvar för dina projekt. Flera projekt kommer att drivas parallellt och ett normalstort projekt omfattar cirka 10-30 vindkraftverk och en investering på ca 300- 1 000 miljoner SEK.

Vi söker dig med ingenjörsbakgrund eller motsvarande och som har stor erfarenhet av att driva kvalificerade och omfattande projekt. Du är van att arbeta och koordinera flera stora parallella projekt med långa löptider. Din bakgrund kan vara från anläggning, samhällsbyggnad, infrastruktur, entreprenad, fastighet eller lantmäteri. Meriterande är erfarenheter från vindkraftsbranschen. Som person är du affärsmässig, drivande, stresstålig, kommunikativ och en problemlösare. Du är lyhörd och kan agera självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och vill ta ansvar.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.jerrie.se. Urval och intervjuer pågår. Önskar du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Dahlberg 0763-17 07 41 eller Pierre Sander på 0763-41 34 11.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 25 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Stena Renewable är en del av den pågående och framtida energiomställningen mot en klimatvänlig energiproduktion. Vi investerar i vindkraft för att det är nödvändigt, effektivt och miljövänligt. Vi projekterar, bygger och förvaltar våra vindkraftparker för ett långsiktigt ägande. Bolaget driver i dag 96 vindkraftverk som producerar energi motsvarande Malmö stads konsumtion av hushållsel och vi fortsätter vår expansion.