Transportchef till Stena Recycling AB

Transportchef till Stena Recycling AB

Vad vi erbjuder dig?
Vi tror på handlingskraften hos varje medarbetare. Hon oss uppmuntras alla, oavsett vilka arbetsuppgifter de har att ta egna initiativ och driva på sitt eget arbete med ansvar och att leda genom andra. Vi tror också på styrkan i samarbete, tillsammans gör vi skillnad och skapar nya värden. Du har erfarenhet av att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Hos oss kommer du att uppleva en händelserik miljö och samtidigt vara med att skapa en mer hållbar morgondag. Eftersom vi är måna om dig, erbjuds du trygga och utvecklande förmåner, såsom kollektivavtal, försäkringar, friskvårdsbidrag mm.

Om rollen
Som Transportchef för vår verksamhet i Göteborg är ditt ansvar att skapa hållbara och kostnadseffektiva logistiklösningar samt leva upp till våra kunders höga krav på leveransservice. Du kommer att leda och utveckla den operativa transportverksamheten och dess medarbetare, samt driva ett systematiskt arbete med analys, uppföljning och förbättring. I rollen ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar, du rapporterar till filialchefen I Göteborg, du ingår i filialens ledningsgrupp och din placeringsort är Göteborg.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Leda eller delta som sakkunnig i transportupphandlingar.
 • Förhandling med kunder och beställare av externa transporttjänster med målsättningen att utveckla vår förmåga för effektiva transportlösningar från kund till filial.
 • Ansvara för en effektiv implementeringen av transportlösningar vid nya kundavtal.
 • Driva affärsutveckling och prisstruktur.
 • Vidareutveckla interna relationer och verka för ökat samarbete och förståelse avseende transportfrågor.
 • Vidareutveckla samarbete, rutiner och relationer med kunder och transportörer.
 • Leda arbetsplatsträffar och kund-/leverantörsmöten, samt efter behov deltaga i kundmöten tillsammans med säljorganisationen
 • Skapa förutsättningar till ständiga förbättringar genom uppföljning och analys.
 • Ständigt arbeta för en säker, effektiv och ren arbetsplats samt hålla ordning och reda.
 • Att utföra ovan arbetsuppgifter i enlighet med lagar, förordningar och föreskrifter samt bolagets policyer, riktlinjer och rutiner.
Dina erfarenheter och egenskaper
För att lyckas hos oss som Transportchef ser vi att du är en affärsdriven, stabil, samarbetsvillig, och med god kommunikativ ledarskapsförmåga, som troligtvis har en bakgrund från transportbranschen eller som transport-, lager- eller produktionschef. Du har erfarenhet av strategi-och förändringsarbete samt har dokumenterad erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Arbetslivserfarenhet väger tungt, men vi ser det som starkt meriterande om du har någon utbildning inom transport och/eller logistik. Flytande svenska i både tal och skrift är ett krav och behärskar engelska i tal och skrift.

Vidare ser vi att du har:
 • B-Körkort.
 • Erfarenhet av transportledning och transportledningssystem.
 • Erfarenhet av att ha arbetat i Officepaketet/Microsoft 365.
Om Stena Recycling AB
Stena Recycling bedriver återvinningsverksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Tyskland och Italien.

Vår utgångspunkt är att vi tillsammans våra kunder och partners skapar värden som leder till ett effektivare resursutnyttjande. Stena Recycling anslöt sig till Science Based Targets initiative (SBTi) i januari 2021 för att ta nästa steg i arbetet med att minska klimatpåverkan från våra verksamheter. SBTi är ett globalt initiativ med syftet att hjälpa och stötta företag att sätta klimatmål. Målen ska vara relevanta och bidra till det som vetenskapen anser är nödvändigt för att begränsa uppvärmning av planeten till 1,5 grader jämfört med förindustriella nivåer. Att ansluta sig till SBTi ger möjligheter till stöd och att ta del av och dela best practise i klimatarbetet.

Med 1800 medarbetare och våra 94 anläggningar är vi ett av Sveriges ledande återvinningsföretag. Vår verksamhet, som grundades 1939 av Sten A Olsson, har vuxit till en hantering av 3,6 ton material årligen. Vi är en del av Stenasfären och ingår i Stena Metallkoncernen, som bedriver verksamhet på mer än 200 platser i nio länder. Vi är även ett av Sveriges största familjeägda företagsgrupper med verksamhet över hela världen och består av tre helägda moderbolag; Stena AB, Stena Sessan AB och Stena Metall AB. I Sverige omsätter Stena Recycling cirka 10 miljarder. Läs mer på www.stenarecycling.se

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några få korta frågor. Går du vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill att du göra testerna tidigt i processen så att vi kan säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer härhttps://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se. Vi intervjuar löpandeså rollen kan tillsättas före sistaansökningsdatum.

Stort lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 9 sept 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.