Löneadministratör

Löneadministratör

Till vår kund Stena Metall letar vi nu efter en Löneadministratör som trivs att arbeta i en föränderlig miljö och tillsammans i ett team där du får vara med och bidra med din kompetens och personlighet.

Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals som är tänkt att börja så snart som möjligt. Uppdraget är på heltid under en period på sex månader, med god chans till förlängning.

Om Stena Metall

Stena Metallkoncernen är ett ledande återvinningsföretag. Bland verksamheterna ingår också produktion av aluminium från återvunnen råvara, leveranser av stålprodukter, finansverksamhet samt internationell handel med stål, metaller och olja.

Stena Metallkoncernen bedriver verksamheter inom åtta affärsområden på mer än 200 platser i tio länder.

Våra drygt 3 000 medarbetare jobbar varje dag nära våra kunder för att skapa nya värden som alla tjänar på - företagen, miljön och samhället i stort. Vi återvinner varje år fem miljoner ton avfall. Vi förser samhället med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen. Med forskning och utveckling arbetar vi för att möta framtidens utmaningar.

Rollen
Du kommer att ingå i ett team av både HR- och Löneadministratörer och totalt är det sju kollegor på avdelningen, vilka du arbetar tätt ihop med. Fyra av dessa sju kollegor driver hela flödet av löneprocessen från början till slut, av totalt ca 2400 tjänstemän och kollektivanställda. Detta innebär allt från registrering, kontroller, tidrapporter och löneberäkning/lönekörning, till avstämningar och bokföring inom lön, kontrolluppgifter samt semesterskuld- och årsskifteshantering. I arbetsuppgifterna ingår även administration och rapportering av pensioner och försäkringar, framtagning av arbetsgivarintyg samt kollektivavtalstolkningar.

Arbetet kräver att du stundtals arbetar extra fokuserat och produktivt för att hinna med arbetsuppgifterna. I dessa perioder ställs det extra höga krav på en positiv attityd till uppdraget och inte minst varandra. Bolaget strävar också efter ett utvecklande klimat där teamet kan växa tillsammans med organisationen. Tilltalas du av en arbetsmiljö som denna kommer du säkert att trivas hos vår kund.

Bakgrund
Vi söker dig som arbetat som löneadministratör minst ett par år, helst i en större organisation, vilket gör att du känner dig bekväm med att driva löneprocessen självständigt. Vidare ser vi gärna att du har en påbyggnadsutbildning inom lön efter din gymnasieutbildning. Du har arbetat med att tolka kollektivavtal, förstår lagstiftning och regelverk inom området du verkar och håller dig regelbundet uppdaterad. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och är bekväm i att supportera och formulera svar på olika frågor till både chefer och medarbetare.

Förutom ordning, struktur och noggrannhet så värderar vi även personliga egenskaper som kommunikativ förmåga, integritet och prestigelöshet. Du har ett konsultativt och konstruktivt förhållningssätt både mot dina kollegor och övrig organisation.

Konsultrollen på Wise Professionals
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Lisa Kayser (lisa.kayser@wise.se, 076- 000 18 60) och konsultchef Anette Hartlin (anette.hartlin@wise.se, 073-521 65 04).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 26 juni (4 dagar kvar)