IT Project Manager - ERP and Business Applications

IT Project Manager - ERP and Business Applications

Vill du vara med och bidra till en framgångsrik förändringsresa inom Stena Metall?

Stena Metall befinner sig på en resa där organisationen fokuserar på att bli ännu snabbare och mer flexibel, där information står i centrum och våra beslut blir mer datadrivna, där våra processer blir mer automatiserade och där delar av våra affärer sker online. För oss på Stena Metall IT handlar resan om att på bästa sätt föra samman människor, affärsnytta, innovation och teknik för att skapa nya möjligheter.

Vi vill nu stärka koncernens Projektkontor med en erfaren och driven Projektledare med fokus på ERP/Affärssystem och Business Applications.

Din roll

I din roll som projektledare arbetar du nära koncernens bolag med att planera, leda och exekvera affärs- och verksamhetssystemrelaterade projekt, som levererar värde och skapar affärsnytta. Du arbetar nära både verksamheten och IT samt optimerar projektleveransen, utifrån samtliga parters perspektiv, för att hitta den långsiktigt bästa lösningen. I rollen ingår att:
  • Ansvara för att planera, leda, exekvera och följa upp projekt och dess resurser samt säkerställa en stabil leverans med kontinuerlig tids- och kostnadsuppföljning.
  • Ansvara för att tillsammans med beställare/kund och styrgrupp skapa rätt förutsättningar för att målsätta projektet och dess effekter samt hur och när dessa skall mätas och följas upp.
  • Motivera och argumentera för resursbehov och resursallokering i det specifika projektet.
  • Vara delaktig i att utveckla och genomföra avdelningens strategi samt aktivt sprida kompetens, metodkunskap och erfarenheter i projektledning till koncernens bolag.
  • Visa intresse för vad som händer inom projektledningsområdet och att följa utvecklingen genom omvärldsbevakning.
Din profil

Du har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att planera, leda och implementera stora, komplexa och övergripande affärssystemlösningar. Du arbetar i nära samverkan med verksamhetens beställare och projektkontoret och det utifrån ett helhetsperspektiv och med verksamhetens processer i fokus. Du har levererat ett stort antal verksamhetsnära IT-projekt och vet hur man effektivt driver ett team mot uppsatta mål. Du är van att leda workshops, kartlägga och utveckla processer samt ta fram kravspecifikationer. Du har erfarenheter av olika projektmetodiker och arbetar lika gärna enligt traditionell vattenfallsmetod som agilt.

Meriterande är erfarenhet från någon/några av de branscher där Stena Metall-koncernens affärsområden verkar samt från B2B-bolag.

Du är resultatdriven, affärsinriktad och en erfaren förändringsledare. Du har lätt för att knyta nya och utveckla befintliga kontakter. Du är uthållig samt kommer gärna med kreativa lösningar på utmaningar. Vi ser att du är strukturerad och kan planera och organisera ditt och andras arbete. Du är en god pedagog, kommunikativ samt skapar ett positivt arbetsklimat för dina kollegor och andra intressenter.

Tjänsten är placerad på Stena Metalls huvudkontor i Göteborg och du rapporterar till Head of Business Development & IT Project Management Office. Tjänsteresor kommer att förekomma då vi levererar lösningar till verksamheter i hela Sverige samt i Norden och andra delar av Europa. Du behärskar därför både svenska och engelska i tal och skrift.

Stena Metalls kärnvärden; Enkelt, Tryggt och Utvecklande, genomsyrar företaget och bidrar till ett positivt arbetsklimat där man trivs och är stolt att arbeta!

Om detta är en roll och arbetsuppgifter som låter inspirerande är du varmt välkommen med din ansökan via jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 1 juli. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa eller maila Jonna Berglöv på 0763 - 03 41 00 eller jonna.berglov@jerrie.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 1 juli (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på mer än 200 platser i 10 länder. Vi är ca 3 400 anställda inom åtta affärsområden; Återvinning, Trading, Elektronikåtervinning, Aluminium, Stål, Komponenter, Olja och Finans.

Stena Metall IT är en koncernfunktion och levererar IT-tjänster och lösningar till alla företag i gruppen. IT-avdelningen består av områdena; ”Strategic IT & Digitalization”, “Business Development & IT Project Management Office”, “Business Application”, “Software Development & Analytics” samt “IT Service Delivery”. IT-avdelningen ansvarar bland annat för; telefoni, drift och support, applikationsförvaltning och applikationsutveckling, affärs- och verksamhetsutveckling inom IT-området samt projektledning, projektmetodik och portföljhantering. Läs mer på www.stenametall.se