Business Analyst

Business Analyst

Vill du vara med och bidra till en framgångsrik förändringsresa inom Stena Metall?

Stena Metall befinner sig på en resa där organisationen fokuserar på att bli ännu snabbare och mer flexibel, där information står i centrum och våra beslut blir mer datadrivna, där våra processer blir mer automatiserade och där delar av våra affärer sker online. För oss på Stena Metall IT handlar resan om att på bästa sätt föra samman människor, affärsnytta, innovation och teknik för att skapa nya möjligheter.

Vi vill nu stärka upp med en erfaren och driven Business Analyst.

Stena Metalls kärnvärden; Enkelt, Tryggt och Utvecklande, genomsyrar företaget och bidrar till ett positivt arbetsklimat där man trivs och är stolt att arbeta!

Din roll

Som Business Analyst på Stena Metall arbetar du i gränslandet mellan teknik och verksamhet. Du är en del av länken mellan koncernens kärnverksamhet och IT. Utifrån verksamhetsförståelse arbetar du med att tolka, översätta och proaktivt agera på verksamhetens behov av nya IT-lösningar. Du kommer att arbeta på plats hos våra interna kunder, i olika projekt och i produktgrupper. Du kommer bland annat att:
  • Utveckla och samordna Stena Metalls övergripande ramverk för verksamhetsanalys.
  • Driva och delta i Business Analysis-forum, som ger råd och stöd till alla koncernens bolag, gällande olika typer av lösningar, såväl förändringar som nya initiativ.
  • Koordinera utvärderingar inom områden som Informationssäkerhet, IT-säkerhet, ”Privacy” och Arkitektur samt säkra att koncernens IT-styrningsprinciper efterlevs.
  • Ansvara för att genomföra utredningar, intervjuer och hålla workshops för att samla in verksamhets- och systemkrav samt genomföra intressent- och behovsanalyser.
  • Ansvara för att analysera data och genomföra begrepps- och informationsmodellering med följande dokumentation.
  • Ansvara för att dokumentera och analysera processer och krav (funktionella och icke-funktionella) samt affärsregler samtidigt som du säkerställer att kommande förändringar är i linje med organisationens mål, strategier och visioner.
  • Tillsammans med verksamheten och slutanvändare arbeta fram och dokumentera use case och user stories.
  • Kommunicera krav till leverantörer/interna utvecklare, delta i verifiering och validering av lösningsförslag samt vid behov upprätta kostnads- och nyttoanalyser.
  • Vara delaktig i att utveckla och genomföra avdelningens strategi samt aktivt sprida kompetens, metodkunskap och erfarenheter till kollegor.
  • Stötta verksamheten i omvärldsanalys och i att skapa förståelse för hur kraven från våra externa kunder kommer att se ut i framtiden.
Din profil

Du har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av verksamhetsutveckling och verksamhetsanalys. Du känner dig trygg i att arbeta i både agila projekt och grupperingar samt enligt mer traditionell ”vattenfallsmetodik”. En av utmaningarna i våra uppdrag handlar om att skapa struktur, transparens och förenkla sammanhang i en komplex miljö. Du har förmågan att hantera många intressenters varierande krav samt kan navigera i det politiska landskap som detta innebär. Du trivs i rollen att leda och facilitera workshops och kan hantera både svenska och engelska i ditt dagliga arbete i våra kunduppdrag. Du har erfarenhet av verksamhetskritiska förändringsprojekt och kravställning av breda ERP-lösningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom digitala kanaler såsom e-handel och webb samt inom ”Analytics”. Vi ser även att det är meriterande om du har en certifiering inom kravanalys såsom ReqB, IIBA, IREB, BABOK eller motsvarande samt vana av arbete i kravhanteringsverktyg. Meriterande är även erfarenhet från någon/några av de branscher där Stena Metall-koncernens affärsområden verkar samt från B2B-bolag.

Som person har du förmågan att se helheten i saker och är lyhörd för andras behov och åsikter. Du drivs av att få förändra och förbättra, med en ödmjuk framtoning i kombination med att du ”har skinn på näsan”. Du är analytisk och en problemlösare ut i fingerspetsarna. Samtidigt är du en god lyssnare, kommunikativ och öppen och kan hantera och göra dig förstådd för olika typer av människor och på olika nivåer i organisationen. Du är noggrann, strukturerad och en självgående person som ser en utmaning i att hålla hög kvalitet i arbetet. Du är van att arbeta i komplexa sammanhang med flera parter, såväl svenska som internationella.

Tjänsten är placerad på Stena Metalls huvudkontor i Göteborg och du rapporterar till Head of Business Development & IT Project Management Office. Tjänsteresor kommer att förekomma då vi levererar lösningar till verksamheter i hela Sverige samt i Norden och andra delar av Europa. Du behärskar därför både svenska och engelska i tal och skrift.

Om detta är en roll och arbetsuppgifter som låter inspirerande är du varmt välkommen med din ansökan via jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 1 juli. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa eller maila Jonna Berglöv på 0763 - 03 41 00 eller jonna.berglov@jerrie.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 6 juli (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på mer än 200 platser i 10 länder. Vi är ca 3 400 anställda inom åtta affärsområden; Återvinning, Trading, Elektronikåtervinning, Aluminium, Stål, Komponenter, Olja och Finans.

Stena Metall IT är en koncernfunktion och levererar IT-tjänster och lösningar till alla företag i gruppen. IT-avdelningen består av områdena; ”Strategic IT & Digitalization”, “Business Development & IT Project Management Office”, “Business Application”, “Software Development & Analytics” samt “IT Service Delivery”. IT-avdelningen ansvarar bland annat för; telefoni, drift och support, applikationsförvaltning och applikationsutveckling, affärs- och verksamhetsutveckling inom IT-området samt projektledning, projektmetodik och portföljhantering. Läs mer på www.stenametall.se