System Controller till Stena Line

System Controller till Stena Line

Vill du ha en ansvarsfull roll på ett framgångsrikt bolag med läge i centrala Göteborg? Har du arbetat med redovisning, men kommit på att du är mer intresserad av system, finansiella flöden och processer? Då kan du vara Stena Lines nya systemcontroller! Stena Line är mitt uppe i ett spännande förändringsarbete som sträcker sig över hela verksamheten, där man utvecklar sättet att möta både affärsbehoven och kunders förväntningar när det gäller digitalisering. Målet är att vara ett verkligt innovativt företag med framtiden i sikte. Man vill bli ett ännu mer digitalt och hållbart företag som är attraktivt för både kunder, anställda och partners.

Vad kan Stena Line erbjuda dig?

Stena Line har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och medarbetarnas personliga utveckling och hälsa. Du erbjuds en utmanande och utvecklande roll med möjlighet att påverka din egen tid och arbete för att på bästa sätt stödja verksamheten. Som system controller blir du en del av ett team om 10 personer och rapporterar till Manager Process & System Development

Vad kommer du att arbeta med?

Teamet utgör en del av Stena Lines ekonomifunktion och har som huvuduppgift att hantera flöden av finansiella data i våra olika affärs- och ekonomisystem och utveckla ekonomifunktionens processer och systemstöd. Du kommer att vara teamets specialist på system och finansiella flöden relaterade till vår reseverksamhet inklusive vår B2C betalningsplattform. Detta innebär ett övergripande ansvar för systemens leverans av redovisningsinformation samt utveckling av processerna inom ekonomifunktionen relaterade till bolagets reseverksamhet.

Arbetsuppgifterna är självständiga och kräver att du tar egna initiativ och kan samarbeta med personer inom ekonomifunktionen såväl som i övriga delar av verksamheten. Här kommer du ha ett nära samarbete med avdelningen Transformation och Stenas Lines Payment Product Manager samt representanter från Stena Lines olika IT-partners. Det är viktigt att du är van att tänka och arbeta i processer och att du är intresserad av systemfrågor!

Vem är du?

Vi ser att du är civilekonom eller har annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har några års erfarenhet som redovisningsekonom eller financial controller. Du brinner för att analysera processen snarare än att producera och analysera siffrorna.

För att bli framgångsrik behöver du vara en kommunikativ lagspelare, då du kommer ha många kontaktytor med olika delar av organisationen. Vi tror därför du behärskar engelska och svenska väl i tal och skrift. Du har ett stort systemintresse och har goda kunskaper i något större affärssystem samt Excel. Du gillar att sätta dig in i hur processer och system hänger ihop, och du är bra på det! Du kan din redovisning, men anser att din styrka ligger i systemfrågor och finansiella flöden. Det är meriterande om du tidigare arbetat med betallösningar (B2C) i någon form.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Som person är du ödmjuk och hjälpsam och har förmågan att planera ditt eget arbete. Rätt inställning och engagemang är avgörande. För att trivas hos Stena Line och i din roll tror vi att du som person har en vilja att utvecklas och lära dig nya saker, har framåtanda, förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Stena Line med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Linda Målberg på linda.malberg@mpya.se eller på tel: 0733-807788 eller Elin Antonsson på elin.antonsson@mpya.se eller på tel. 0709-318769 Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 27 dec 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stena Line är ett internationellt transport- och reseserviceföretag och ett av världens största färjerederier. Linjenätet omfattar ett stort antal strategiskt belägna färjelinjer i Skandinavien och runt Storbritannien. Antalet anställda uppgår till ca 5 600 där en majoritet arbetar med service och försäljning. Årligen transporterar Stena Line cirka 7 miljoner passagerare, cirka 1,5 miljoner bilar och 1,9 miljoner fraktenheter. Läs mer på www.stenaline.com