Licensansvarig till Stena Group IT!

Licensansvarig till Stena Group IT!

Friday söker för kunds räkning en analytisk stjärna som skall ta ett stort ansvar i det strategiska arbetet med Group IT programvara. Målet är att leverera affärsteknologi i världsklass integrerat till Stena!

Tjänsten passar dig som trivs i en analytisk och noggrann roll med mycket kontakt internt på Stena.

Om tjänsten:
Som licensansvarig (Software Asset Manager) kommer du att hantera och optimera inköp, distribution, underhåll och användning av programvaror internt på Stena. Målet är att sänka IT-kostnader samt begränsa affärs- och juridiska risker relaterade till ägandet och användningen av programvaran, samtidigt som IT responsen och slutanvändarnas produktivitet maximeras. Detta innefattar planering och övervakning av programvarulicenser för hela Stena för att säkerställa att leverantörskontrakt och mjukvarumätning följs. För att kunna göra detta krävs en tät dialog med olika affärsenheter inom Stena för att kunna ge råd om applikationsanvändning och distribution.

Tjänsten kommer innefatta arbetsuppgifter som bland annat:
 • Hantera och stödja den kompletta programapplikations livscykeln
 • Hantera processen kring applikationslicensadministration
 • Hantera och förbättra arbetsflöden för applikationsförfrågningar
 • Vara involverad i IT-upphandlingar för programvaran
 • Vara aktiv i affärsplaneringsprocessen i form av övervakning och mjukvarumätning
 • Stödja leverantörsval och RFI/RFP-processer tillsammans med IT-upphandlingar (förhandla om villkor genom att arbeta nära med intressenter och olika koncernfunktioner)
Vi söker dig som:
 • Har en eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi
 • Har minst 1 års erfarenhet från en liknande roll
 • Har erfarenhet av licenshantering och upphandlingar
 • Är kommunikativ och framåt då tjänsten innefattar daglig kontakt internt på Stena
 • Är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på båda engelska och svenska
För denna tjänst sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du beskriver dig som noggrann och analytisk med en allmän förståelse för IT-supportmiljöer. Du skall ha ett starkt kundfokus med god kommunikationsförmåga samtidigt som du trivs i att arbeta självständigt.

Om kundföretaget:
Stena AB koncernen är ett av de största familjeägda bolagen i Sverige och har sina verksamheter globalt inom fem affärsområden: Färjelinjer, Drilling, Shipping, Fastigheter och övriga investeringar inom Adactum. Med omtanke, innovation och effektivt utförande som ledord arbetar våra 15 500 medarbetare runt om i världen med att skapa värde för våra kunder.

Stenakoncernen ligger i framkant när det kommer till digital transformation, att utnyttja stora datamängder och artificiell intelligens. På Stena är det inte bara snack med artificiell intelligens! Här arbetar de faktiskt med AI på riktigt i en mängd olika projekt och användningsområden.

Välkommen till vår hemsida, www.stena.com, för mer information om oss och vår affär.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

STARTDATUM:
Datum för start: omgående eller enligt överenskommelse.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Gabriella Bergström, gabriella.bergstrom@friday.se
 • Lön: Fast månadslön, Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Sökord: Licensansvarig, Licens, Software Asset Manager, SAM, Göteborg,

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?