Group Business Controller/Head of investor relations till Stena Finans, Göteborg

Group Business Controller/Head of investor relations till Stena Finans, Göteborg

Vi erbjuder
En unik möjlighet att få arbeta i en nyckelbefattning inom Stena AB. Som Group Business Controller på Stena Finans kommer du utveckla och leda ekonomifunktionen för bolagen inom Stena Finans. Du ansvarar för analys och uppföljning av Stena koncernens finansnetto samt delar av årsbokslut inklusive årsredovisning. Du ansvarar även för produktion av rapporter till olika styrelser inom Stena. Till din hjälp har du ett team med 2 personer. Du kommer vara placerad i Göteborg, men med ett nära samarbete med övriga Stenakontor runt om i världen.

Du kommer också vara den sammanhållande kontaktpersonen när det gäller Investor Relations, där planering och deltagande i olika kapitalmarknadsaktiviteter ingår. Du kommer även att ha mycket kontakt med investerare, revisorer och andra controllers runt om i koncernen. Denna roll är också en viktig länk i diverse frågor mellan Stena Finans och den centrala ekonomiavdelningen på Stena AB. I din vardag kommer du att arbeta nära och rapporterar till Stena AB:s Finansdirektör med att förbereda material och analyser inför nya finansieringar.

Andra uppgifter är redovisning och uppföljning av risk och resultat inom produktområden såsom Fixed income, FX, Equities och Commodities. Upprättande och efterlevnad av Finans policy och Treasury policy är centrala begrepp i tjänsten.

Om dig
Som person är du kunnig och påläst. Du tycker om nya influenser och arbetssätt. Du är kommunikativ och har lätt för att kommunicera med alla typer av intressenter. Självklart gillar du ordning och reda.

För att du ska trivas i rollen och kunna prestera väl är det viktigt att ha en hög förståelse för finansiella instrument, placeringar och finansiering. Du behöver vara analytiskt och kritisk tänkande för alla delar av redovisningsprocessen, både när det gäller balans- och resultaträkning.

Din bakgrund är troligtvis Civilekonom med erfarenhet inom bank, finans eller revision. Vi tror att du arbetat kvalificerat i ca 10 år.

Om Stena Finans
AB Stena Finans verkar som Stena AB:s interna bank med ca 20 personer varav 15 sitter på huvudkontoret i Göteborg.

Stena Finans arbetar med samtliga bolag inom Stena AB och hanterar Stena AB koncernens kapitalförsörjning, hanterar koncernens likviditet via placeringar på de globala aktie och obligationsmarknaderna samt hanterar koncernens finansiella risker.

Vid frågor
I den här rekryteringen samarbetar Stena Finans med Jerrie Ekonomi. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pierre Sander på telefon 0763-413 411 eller Emma Sjösvärd på 0723-085 300. Ansökan sker via www.jerrie.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (4 dagar kvar)