Stena Fastigheter är ett av Sveriges ledande privata fastighetsbolag - genom vårt arbete utvecklar vi hållbara städer, och för oss är livet mellan husen lika viktigt som livet i husen. Vi tar hand om våra kunder och hus med omtanke. Tillsammans gör vi det lilla extra och kraften hittar vi genom att ha kul på jobbet och leva våra värderingar. Vi gör vi varandra bra! Våra medarbetare är vår allra viktigaste resurs. En hög kompetensnivå, engagemang, omtanke och professionalism lägger grunden för vårt arbete och bidrar till nöjda kunder. Vi välkomnar nu en HR Chef vars ansvar är att utveckla och driva HR-agendan framåt tillsammans med våra medarbetare och chefer!

Din roll
Som HR Chef hos oss sitter du med i Stena Fastigheters koncernledningsgrupp och rapporterar till VD. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara strategiskt ansvarig för att driva HR-agendan och kontinuerligt utveckla Stena Fastigheter ur ett HR-perspektiv för att säkerställa att vi har förutsättningar att leverera resultat i enlighet med vår övergripande affärsplan. HR-funktionen består av en HR Business Partner, en Personal- och Löneadministratör samt tre HR-Administratörer som rapporterar till dig. Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter i tjänsten:
  • Strategiskt ansvar för kompetensutveckling, säkerställa att medarbetare och chefer har relevant kompetens och driva utbildningsagendan med ett särskilt ansvar för ledarskapsutveckling.
  • Ägandeskap på frågor om företagskultur, Employer Branding, testa nya arbetssätt och benchmark inom HR området med andra bolag.
  • Som medlem i HR Board representerar du Stena Fastigheter i forumet inom Stena AB som driver agendan efter hur HR bidrar till affärsnyttan genom bland annat erbjuda globala ledarskapsprogram.
  • Agera chefsstöd i personalrelaterade ärenden och stötta kring arbetsrättsliga frågor, så som fackliga förhandlingar.
  • Driva och utveckla frågan om en god arbetsmiljö inom Stena Fastigheter, genom exempelvis internutbildning.
Vi har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, tjänsten kan därför vara placerad i något av våra kontor. Resor mellan samtliga tre städer förekommer i tjänsten.

Din profil
Vi ser gärna att du som söker har eftergymnasial utbildning inom HR-området samt arbetat flera år med strategiska HR-frågor. Vi är öppna för sökanden från olika branscher, det viktigaste är att du brinner för att driva HR-agendan på ledningsgruppsnivå och har erfarenhet av att arbeta brett med HR. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som person tror vi att du som söker är initiativtagande, relationsbyggande och har stort inflytande. Vi söker dig som vågar utmana, lyfta förbättringsåtgärder och driva igenom förändringsarbete. Engagemang och omtanke är viktigt för oss, och hoppas att du som söker delar dessa värderingar.

Ansökan
Låter detta som ett nästa steg för dig? Ansök senast den 24 november 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt går det bra att skicka in ansökan med din LinkedIn-profil och en motivering till din ansökan. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 – 46 84 14.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sofia Lindqvist
Telefon 0701 - 46 84 14
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.stenafastigheter.se/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stena Fastigheter är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med 25 000 bostäder och 3 500 lokaler i storstadsregionerna. Internationellt bedrivs verksamhet genom Stena Realty. Hållbarhetsfrågorna står högt på agendan och genom arbetssättet relationsförvaltning sker samarbeten med skolor, ideella organisationer och myndigheter för att skapa attraktiva områden där människor trivs och bor kvar länge. Läs mer på www.stenafastigheter.se