Projektledare fjärrvärme

Projektledare fjärrvärme

Projektledare Fjärrvärme

Kungsbacka


Förnyelsebar energi är en del av framtidens hållbara samhälle. Tillsammans med Statkraft som projektledare kan du vara med och arbeta mot det målet. Vi erbjuder dig en bred roll med stort ägandeskap inom ditt område.

"Fjärrvärmeutbyggnaden och den kontinuerliga förtätningen- och anslutningen av nya kunder i våra fjärrvärmenät är viktigt för oss. Projektledarrollen är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda fler kunder en klimatsmart uppvärmningsform, vilket bidrar till en bättre miljö och långsiktig samhällsnytta.

Jag tycker det är väldigt spännande och stimulerande att få arbeta i en stor energikoncern som dessutom är Europas största energiaktör inom förnybar produktion. Statkraft är ett stabilt företag som har stora ambitioner och är med och bidrar till en klimatsmart samhällsbyggnadsutveckling. "

- Nicklas Kilstam, VP, Head of Bio Nordic

Arbetsuppgifter
 • Projektledning för genomförande av byggnationsprojekt på Statkrafts fjärrvärmenät i Kungsbacka, Trosa, Åmål och Vagnhärad, samt i fjärrkylanätet i Kungsbacka.
 • Ansvar för koordinering mot marknad och drift.
 • Ansvara för budgetering, projektering, upphandling och tidplan i projektens planeringsfas.
 • Ansvara för byggledning, kontraktsuppföljning, kvalitetskontroll och dokumentation i projektens genomförandefas.
 • Vara Statkrafts representant BAS-U i projekten.
 • Ansvar för kontakt med utbyggare, entreprenörer, byggherrar, kommun, lantmäterimyndighet etc.
 • Ansvarar för att vårt GIS system hålls uppdaterat.
 • Som alla anställda på Statkraft förväntas du ha stort kundfokus samt att efterleva och bidra till vår nollvision inom HSE.
Kvalifikationer
 • Flerårig erfarenhet av att ha arbetat med projektledning inom fjärrvärmedistribution eller bygg- och anläggning.
 • Teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper kring regelverk för fjärrvärmedistribution.
 • Vana av att ha arbetat med tekniska försörjningsystem i stadsmiljö.
 • God relationsbyggare som kan arbeta självständigt men också leda team.
 • Kunskap inom entreprenadjuridik
 • Svenska i tal och skrift.
 • B-körkort är ett krav.
Din profil
För att lyckas i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt med tydliga målsättningar, proaktiv hållning och högt fokus på kvalitet. Projektarbete ställer stora krav på affärsmässighet, god kommunikation och att periodvis kunna hantera en hög arbetsbelastning.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Maria Ahlén, 0708-49 02 88 på Intenso Teknikrekrytering.

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

Om Statkraft

Statkraft är ett ledande internationellt företag inom vattenkraft och Europas största leverantör av förnybar energi. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, gaskraft och fjärrvärme och är en global marknadsaktör inom energihandel. Statkraft är ledande i Europa inom miljövänlig energi och näst största leverantör av fjärrvärme i Norge. Statkraft har också en betydande leverans i Sverige. Alla produktionsanläggningar levererar fjärrvärme baserat på miljöriktiga energikällor och fjärrvärmeverksamheten bedrivs på 8 orter i Norge och 4 orter i Sverige och har totalt ca 13 000 kunder anslutna till fjärrvärmenäten. Läs mer om oss på www.statkraft.se eller www.statkraftvarme.se


Sökord: Projektledare, project manager, fjärrvärme, district heating, fjärrvärmedistribution, BAS-U, byggledare.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 9 apr 2020 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.