Underhållschef / Projektchef till ST1 Refinery

Underhållschef / Projektchef till ST1 RefineryUnderhållschef / Projektchef till St1 Refinery Göteborg

Med en stark vision att möta framtidens miljökrav ställer vi om vår produktion, en resa som redan är påbörjad med ett miljardprojekt där vi förväntas ha vår första biodieselanläggning i produktion 2022!

Till vår underhålls- och projektavdelning söker vi nu en erfaren ledare som vill vara med på den resan!

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. St1 står för en stark vision och vi bygger vår kultur på våra nordiska ledord, transparens, rättvisa, ansvar och lika möjligheter, tillsammans med ett hållbart tänk i varje läge och situation.

"En dag i framtiden säljer vi ingen fossil bensin eller diesel alls
Att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje morgon. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1 500 obemannade och bemannade tankställen i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring. Vi jobbar målmedvetet med att utveckla nya grönare drivmedel och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan."

Som Underhålls- och Projektchef för St1, har du det totala ansvaret för underhållsarbetet samt projektavdelningen på vår anläggning. Underhållsavdelningen är indelad i roterande och statisk utrustning, el- och instrument samt en serviceavdelning. Här arbetar ca ett 50-tal anställda plus ett antal entreprenörer inom olika discipliner.

Projektavdelningen består idag av ett 10-tal projektingenjörer, el-och instrumentingenjörer och andra specialistroller samt konsulter.

Sammantaget ett personalansvar för ca 60 av våra anställda och med 7 direktrapporterande. Rollen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Underhålls- och Projektchef ansvarar Du för att planera det reaktiva och proaktiva underhållsarbetet tillsammans med de olika avdelningarna. Du sammansätter rätt resurser i våra olika projekt samt leder dessa i mål med hjälp av vår projektavdelning och konsulter. Du har en nära kontakt med övriga avdelningar, samt säkerställer att arbetet utförs systematiskt, effektivt och säkert!

Då säkerhet är vårt viktigaste arbete förutsätter det att man i rollen har med det i varje aspekt och det kräver en erfarenhet och kompetens att luta sig emot.

Sammanfattning av ansvarsområden:
 • Personalansvar
 • Budgetansvar
 • Arbetsledning och planering av underhållsåtgärder
 • Fördela och tillsätta rätt resurser i våra projekt
 • Stötta och utveckla avdelningscheferna i deras ledarskap och dagliga utmaningar
 • Utveckla nya och befintliga arbetsmetoder
 • Ansvara för planering och genomförande av anläggningsstopp
 • Katastrofjour ingår i tjänsten
 • I ditt dagliga arbete kommer du att kombinera ett operativt fokus på genomförande med att strategiskt utveckla underhållsarbetet.
Din Profil
Du är en trygg och stark ledare med erfarenhet av processindustrin eller energibolag. Du har gedigen kunskap och förståelse för underhållsarbete inom vår bransch och med fördel en erfarenhet av att driva projekt.
 • Teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
 • Gedigen kunskap om underhåll inom processindustri eller motsvarande
 • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap
 • Erfarenhet av säkerhetsarbete och kan göra riskbedömningar
 • Förmåga att bygga goda relationer
 • Erfarenhet av arbete i ledningsgrupp
 • Flerårig vana av att leda en verksamhet tillsammans med och via underställda chefer
 • Meriterande är erfarenhet av arbete med drift
Vi är en flexibel och platt organisation där möjligheten att påverka är stor. Vi vill beskriva oss som ett snabbfotat lag där andan "Alle man på däck" råder i alla situationer. Vi söker dig som trivs att arbeta nära verksamheten då våra kontaktytor inom alla avdelningar är stora. Du har inget emot att växla från den mest operativa uppgift till att i nästa stund samlas i ledningsgruppen för att delta i och fatta strategiska beslut. Du har ett tryggt och anpassningsbart ledarskap att vila dig emot och tar din personal på största allvar genom att konstant coacha dem och motivera dem till att prestera och utvecklas. Som person är du prestigelös och lösningsorienterad. Vi ser även att du har en positiv attityd med ett strukturerat arbetssätt, en analytisk förmåga, och med en flexibel inställning till både de dagliga situationerna som uppkommer som det långsiktiga.

"Varje dag är en ny och spännande dag. Man lär sig alltid något nytt, det finns alltid nya projekt att utvecklas i och ta sig an. Vi har väldigt mycket spännande på gång, med stora projekt framför oss där vi ska introducera förnybara produkter på marknaden, samtidigt som vi fortsätter att jobba energieffektivt på våra befintliga anläggningar.

Det som särskiljer vår arbetsplats från andra är att man får vara involverad i många olika delar av raffinaderiets verksamhet. Jag upplever att man får tidigt en insyn i organisationen och få ta del av vår vision. Här får man en möjlighet att bredda sin kompetens på kort tid.

- Mikael Öberg, Teknisk chef

På vår karriärsida kan du läsa hela intervjun med Mikael och mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Är Du intresserad?
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Personalchef Sarah Westas Björklund på 031-744 62 47 eller sarah.westas-bjorklund@st1.se Din ansökan skickar du via ansökningsknappen.

St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

St1 Refinery AB (fd Shell Raffinaderi AB) är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 200 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Fjärrvärmen används till uppvärmning av 70,000 bostäder, vart fjärde hushåll i Göteborg, vilket möjliggörs av världens största anläggning för återvinning av avfallsvärme.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Sökord: drift, processindustri, driftchef, driftledare, produktonsledare, produktonschef, instrumentingenjör, automation, kemiteknik, automationsingenjör, teknisk chef, elingenjör, area inspektion, areainspektion, inspektionschef, projektledare, projektchef
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 13 nov 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.