Styrsystemsingenjör till St1 Refinery

Styrsystemsingenjör till St1 RefineryStyrsystemsingenjör

Göteborg


Just nu söker vi en Styrsystemsingenjör med huvudsaklig inriktning mot styrsystemet till St1 Refinery AB.

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 och Shell rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.

Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsbeskrivning

Arbetet som styrsystemsingenjör är placerat i vår underhållsorganisation som totalt består av ca 70 anställda och inhyrda entreprenörer. Organisatoriskt komma du att ingå i raffinaderiets El/Instrument avdelning. Arbetet är självständigt och du kommer att samarbeta nära med instrumenttekniker, processingenjörer samt vår driftavdelning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta med raffinaderiets DCS system, Honeywell Experion. I detta ingår att självständigt utföra felsökning av utrustning/system, ta fram lämpliga lösningar och åtgärder samt förvalta och utveckla systemet. Du kommer att vara behjälplig i olika typer av projekt och ansvarar bland annat för att uppdatera och rita ny processgrafik. Du kan också vara den som bidrar med instrumentingenjörs kunskaper i stora och små projekt som förekommer kontinuerligt på anläggningen. Du kommer att vara raffinaderiets kontakt med styrsystemets leverantör (Honeywell AB).

Vem är du?

Du har en bakgrund inom processindustrin och har arbetat flera år med styrsystem. Du har en styr och reglerteknisk utbildning eller motsvarande i arbetslivet förvärvad kompetens.

Som person har du lätt för att samarbeta, en öppen och positiv inställning samt kan arbeta under tidspress. Då arbetet till stor del utförs självständigt gillar du att arbeta under eget ansvar. Vi värdesätter initiativförmåga högt. För arbetet krävs att du har B-körkort då arbete utförs både inom och utom raffinaderiets område.

Vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) så vi ser också att du är en ansvarsfull person som alltid strävar efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Då du kommer att ha mycket kontakt med andra personer inom företaget är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift. Vi kommer också lägga stor vikt på dina personliga egenskaper då detta är ett arbete som kräver mycket god samarbetsförmåga.

Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Övriga meriterande kunskapsområden är processinstrument samt tanknivå-system, samt kunskap om datanätverk.

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet.

Vi erbjuder:
  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
  • Bonuslön
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m.
På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Hur söker jag tjänsten?

Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång till din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

Kontakt:

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-administratör, Josefine Jörevik 031-744 6239 via mail: Josefine.jorevik@st1.se. Din ansökan skickar du via ansökningsknappen.

För frågor om tjänsten går det att kontakta rekryterande chef via mail Per Åkeflo: Per.akeflo@st1.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Your browser does not support the video tag.

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. Läs mer på www.st1.se

Sökord: Processingenjör, automationsingenjör, ingenjör, instrumentingenjör, styr och regler
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 16 apr 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.